Processed with VSCO with al5 presetВарна се сдоби с първата

...
Processed with VSCO with al5 presetВарна се сдоби с първата
Коментари Харесай

Първият биткойн автомат заработи във Варна

Processed with VSCO with al5 preset
Варна се снабди с първата си машина за закупуване на криптовалута в града. От през вчерашния ден жителите на града към този момент могат да купуват криптовалути извънредно елементарно и комфортно от биткойн автомат, конфигуриран в новооткрития мол „ Делта Планет “.

Машината е сложена от българската компания Блокчейн Тех и се намира на втория етаж наоколо до зоната за хранене. За в този момент тя разрешава да се закупят три типа валути – биткойн (BTC), етериум (ETH) или лайткойн (LTC), като последователно се възнамерява и прибавянето на нови валути.

Сигурността и редовността на криптомата се подсигурява от най-големия производител в света, който оперира от 2013 година и има конфигурирани повече от 1600 машини в света.


Има общо четири стъпки, през които да мине потребителя, с цел да закупи криптовалута:
1. Първоначално се показва каква криптовалута потребителя ще закупи.

2. На идната стъпка има два поредни екрана, на които потребителят показва до каква сума ще подава в машината и дали е политически обвързвана персона.

3. След което е належащо да сложи на стъклото QR код с обществения ключ генериран от портфейл конфигуриран на мобилна апликация или има опцията да избере машината да принтира подобен ключ за него.

4. Накрая, потребителят поставя банкнотите в машината и приключва интервенцията.

„ Вярвам в напредъка на технологиите и изгодите им за човечеството. Съществуващата финансова система работи с аналогови системи от предишния век. Това е и повода потребителите да заплащат високи такси и да имат други главоболия, когато става дума за банкови услуги. Както видяхме последните седмици и Facebook приветстват развиването на тези технологии и те ще пускат лична криптовалута “, разяснява Александър Захариев, създател и шеф на Блокчейн Тех.

По отношение на капиталовия темперамент на криптовалутите, той добави, че цената ще се покачва в дълготраен проект, само че поучава хората да не влагат повече от 2-3% % от спестяванията си в този актив. От Блокчейн Тех прецизират още, че при покупката на криптовалута е доста значимо потребителят да не изпраща разнообразни валути на един и същи адрес.

Също толкоз значимо е вярно да съхранява ключовете си и да не ги демонстрира или дава на трети страни. При потреблението на мобилна апликация е добре да се запишат секретните думи и да се съхраняват на несъмнено място.

Потребителите би трябвало да знаят, че при покупка на биткойн машината е настроена да изисква минимална сума за закупуване от 50 лв., а за други валути минималната стойност е 10 лв.. До края на годината Блокчейн Тех възнамеряват стартирането на още две нови устройства в страната, както и онлайн борса за търговия на криптовалути.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР