Пробойните на Касата са добре известни. Това каза управителят на

...
Пробойните на Касата са добре известни. Това каза управителят на
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни

" Пробойните на Касата са добре известни. " Това сподели шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.
„ По закон Националната каса, като се изключи че би трябвало да подсигури избрани медицински услуги, медицински препарати и така нататък, е задължена и да подсигури ограничения и дейности с оглед най-рационално потребление на тези средства. И сега прокуратурата точно това ревизира – до каква степен Националната каса е правила това, което е длъжна по закон. И желае да получи информация какви инспекции са направени, до каква степен те са били ефикасни и по този начин, разяснява той. Според него проблемите са сложни - ревизира се по документи, само че документът е запълнен изрядно.
По думите му достъпът до здравна услуга е без подозрение в България. Във времето някой е определил пакета от действия, които обезпеченото лице има право. Всички тези действия, произведения, медикаменти, костват пари. Тук става целият спор, разяснява доктор Дечев.
„ Пациентът споделя „ Аз имам право на това нещо “, а този, който дава активност, споделя - „ Да, само че това коства пари “, означи шефът на НЗОК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР