Пробното преброяване ще започне на 20 април. Това реши Централната

...
Пробното преброяване ще започне на 20 април. Това реши Централната
Коментари Харесай

Изместват пробното преброяване на населението за април

Пробното броене ще стартира на 20 април. Това реши Централната комисия по преброяването на неприсъствено съвещание през днешния ден. Изместването му с месец по-късно е обвързвано с епидемиологичната конюнктура в страната и ограниченията, предложени от спешния щаб.

Промяната в графика няма да наруши цялостната подготовка за същинското броене при започване на идната година. Всички останали действия вървят по график, в това число и предварителният експериментален обход, който към този момент се организира в посочените общини, оповестиха от Националния статистически институт.

От 20 април хората от цялата страна ще могат да се преброят пробно по електронен път на www.census2021.bg. Тестването на системата от допустимо максимален брой консуматори ще помогне на Национален статистически институт за провеждането на същинското броене през януари 2021 година.

От 27 април преброителите ще посещават домовете във към този момент определените обитаеми места - Велинград, селата Света Петка и Чолакова, Разград и с. Ясеновец и регион " Студентски " в столицата. Всички преброители и контрольори, които са подали документи за присъединяване в пробното броене до сегашния миг, ще бъдат поканени да се включат, без да аплайват наново. Обучението им ще се организира директно преди пробното броене, когато ще получат и анкетните карти.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР