Пробното преброяване на населението тръгна в електронен вариант. Образци на

...
Пробното преброяване на населението тръгна в електронен вариант. Образци на
Коментари Харесай

Започват да ни броят електронно

Пробното броене на популацията потегли в електронен вид. Образци на преброителните карти към този момент са налични на уеб страницата на Преброяване 2021.

Поради ограничаващите ограничения поради изключителното състояние, Централната комисия по преброяването реши на неприсъствена консултация пробното броене на популацията и жилищния фонд да се организира единствено посредством електронна преброителна карта, заяви Националният статистически институт /НСИ/.

Електронното пробно броене на популацията потегли в 0.00 ч. на 20 април и ще завърши в 24.00 ч. на 30 април. То ще бъде налично за цялата страна. Всеки български или непознат жител, пребиваващ всекидневно на територията на страната, може да се записва в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да опише жилището, в което живее, както и своето домакинство. Регистрацията се прави с ЕГН, номер и дата на издаване на годен български документ за идентичност.

Попълването на преброителната карта ще е допустимо единствено от територията на страната както посредством компютър, по този начин и посредством портативни мобилни устройства когато и да е на денонощието в интервала 20 - 30 април 2020 година.

На инцидентен принцип ще бъдат избрани и семейства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за репродуктивните настройки и миграционното държание на популацията.

Целта на идното пробно електронно броене е да се тества приложението за събиране на данни и да се реши дали въпросите са разбираеми и вярно конструирани. След сполучливото попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде обезпечена опция за бележки, мнения и рекомендации във връзка с дизайна, бързодействието и потребителската устременост на приложението. Това ще спомогне да бъде усъвършенстван инструментариумът за провеждането на същинското броене.

Националното броене на популацията и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се организира през януари 2021 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР