Пробното преброяване на населението на страната се измества с един

...
Пробното преброяване на населението на страната се измества с един
Коментари Харесай

Пробното преброяване на населението се отлага с месец

Пробното броене на популацията на страната се измества с един месец и ще стартира на 20 април, реши Централната комисия по преброяването на неприсъствено съвещание. Отлагането е обвързвано с епидемиологичната конюнктура в страната и ограниченията, предложени от спешния щаб.

От 20 април хората от цялата страна ще могат да се преброят пробно по електронен път на www.census2021.bg, оповестява Новини.бг. Тестването на системата от допустимо максимален брой консуматори ще помогне на Национален статистически институт за провеждането на същинското броене през януари 2021 година. 

От 27 април преброителите ще посещават домовете във към този момент определените обитаеми места – Велинград, селата Света Петка и Чолакова, Разград и с. Ясеновец и регион „ Студентски “ в столицата. Всички преброители и контрольори, които са подали документи да вземат участие в пробното броене досега, ще бъдат поканени да се включат, без да аплайват наново. Обучението им ще се организира директно преди пробното броене, където те ще получат и анкетните карти.

Изместването във времето на пробното броене не нарушава цялостната подготовка за същинското броене при започване на идната година. Всички останали действия вървят по график, в това число и предварителният експериментален обход, който се организира сега в посочените общини.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР