Пробното преброяване на близо 3000 различни по размер и специализация

...
Пробното преброяване на близо 3000 различни по размер и специализация
Коментари Харесай

Броят пробно 3000 земеделски стопанства

Пробното броене на близо 3000 разнообразни по мярка и специализация аграрни стопанства в страната стартира от 1 септември, оповестиха от Министерството на земеделието.

До 10 септември земеделците ще могат да вкарват данните за стопанствата си сами онлайн. От 11 септември до 11 октомври 2019 година сведенията ще се събират посредством изявленията, които ще се вършат от анкетьори или от специалисти по агростатистика от 28-те регионални дирекции " Земеделие ". Това е третото броене на земеделските стопанства, откогато България е част от Европейски Съюз. Целта му е да се видят индустриалните способи, ограниченията за развиване на селските региони и агроекологичните индикатори.

В инфектираните с африканска чума по свинете зони ще бъде прибавен друг метод. В местата на оповестена зараза стопаните няма да бъдат посещавани на място за реализиране на пробното броене. Интервютата ще се организират отвън санитарните зони на стопанствата, като вероятен вид е земеделските стопани или техни представители да бъдат поканени в регионалните дирекции " Земеделие ", Общинските служби по земеделие или в административна постройка в обитаемото място за попълване на данните.

В пробното броене са включени общо 68 дребни и огромни обитаеми места - минимум по две от всяка област. Целта е да се ревизират в действителни условия организацията, провеждането, инструментариумът на преброяването и онлайн въвеждането на самостоятелните данни. Официалното броене ще се организира в интервала от 1 септември 2020 година до 18 декември 2020 година
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР