Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе Националният

...
Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе Националният
Коментари Харесай

Статистическият институт прави пробно преброяване през март

Пробно броене на популацията и жилищния фонд ще организира Националният статистически институт /НСИ/ напролет, заяви пресслужбата на кабинета. Това е записано в Националната статистическа стратегия за 2020 година, призната през днешния ден от Министерския съвет. Изследването предшества същинското броене, което ще се организира в целия Европейски съюз през 2021 година.

Националната статистическа стратегия за 2020 година включва 306 проучвания - както регулярни, провеждани от Национален статистически институт и органите на статистиката, по този начин и нови действия, свързани с националните и европейските цели. Направени са промени в организацията на някои проучвания и са съкратени периодите за даване на статистическата информация на потребителите.

На съвещанието си през днешния ден Министерският съвет е одобрил и доклада за осъществяването на Националната статистическа стратегия и за активността на Националния статистически институт (НСИ) през 2019 година.
Сред акцентите в работата през годината е подготовката за 18-то броене на популацията и жилищния фонд и приемането от Народното събрание на новия Закон за броене на популацията и жилищния фонд в България през 2021 година.

В доклада се показва, че са реализирани основни резултати, свързани с повишение на качеството на статистическата информация и рационализиране на нейното разпространяване, както и понижаване на натовареността на респондентите посредством въвеждане на електронни въпросници и създаване на уеббазирани приложения за статистически проучвания в разнообразни статистически области.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР