Проблемите за De Beers Group, която е най-голямата и стара

...
Проблемите за De Beers Group, която е най-голямата и стара
Коментари Харесай

Заради кризата: Най-голямата компания за диаманти пред фалит и преструктуриране

Проблемите за De Beers Group, която е най-голямата и остаряла компания за диаманти в света, не стартират от през днешния ден. През последните няколко години приходите ѝ се двоумят, като останаха много под пиковете от 2011 и 2014 година, когато гониха 2 милиарда $, а през 2019 година даже се сринаха до най-ниската си стойност от 2009 година насам.

Но актуалната рецесия доста утежни положението на колоса, защото подкрепя срутва на търсенето на диаманти. Това изправи De Beersпред потребността от преструктуриране, с цел да може компанията да оцелее в парализираната промишленост, откакто през второто тримесечие приходите ѝ са възлизали на едвам 56 млн. $, което е спад от 96% на годишна основа, съобщи Bloomberg.

Лошите вести обаче не свършват дотук за компанията. Прогнозата е, че през първото полугодие тя ще излезе на загуба от 100 млн. $, а специалистите не чакат до края на годината търсенето на диаманти да се възвърне.
 В света има остатък на диаманти за $3,5 милиарда, които никой не желае да купи
В света има остатък на диаманти за $3,5 милиарда, които никой не желае да купи

Коронакризата засегна тежко водачите в промишлеността

Сред обектите на преструктуриране ще са мините ѝ, а De Beers ще се опита да си върне пазарен дял, показват от изданието. Очевидно това значи редуциране на личния състав, въпреки че от компанията към този момент не акцентират в прав текст какви ще са измененията.

" Коронавирусът утежни тежките компликации, които съществуваха в диамантената промишленост ", сподели Брус Кливър, основният изпълнителен шеф на De Beers, представен от Zero Hedge. " Тези проблеми, които утежниха нашия напредък през последните няколко години, са все по-спешни за разрешаване. Те изискват от нас да действаме през днешния ден, с цел да защитим краткосрочното здраве на бизнеса, до момента в който се префокусираме и ориентираме още веднъж, с цел да реализираме дълготрайния си капацитет. "

Кливър в прав текст признава в изказване също, че рецесията ще докара до стесняване на " разликата сред приходите и разноските ѝ " и че търсенето на диаманти ще се срине в кратковременен проект. В момента то е с 30 пункта по-ниско от пика си през 2016 година, а тогава показателят възлизаше на 132 пункта. През последните четири години той е твърдо надолу.
 Продажбите на диаманти секнаха
Продажбите на диаманти секнаха

Главният шеф на съветската Alrosa продаде половината си дял, с цел да помогне на република Саха
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР