Проблемите в руската икономика станаха причина за гнева на руския

...
Проблемите в руската икономика станаха причина за гнева на руския
Коментари Харесай

Путин се скара на любим свой министър заради проблемите в руската военната промишленост

Проблемите в съветската стопанска система станаха причина за гнева на съветския президент Владимир Путин и доведоха до общественото оскърбление на негов обичан министър.

По време на видеоразговор с публични лица тази седмица съветският водач беше очевидно раздразнителен и в границите на полемиките се скара на вицепремиера и министър на индустрията Денис Мантуров, който дава отговор за надзора на съветската оръжейна и отбранителна индустрия, както и за доставките на съоръжение за съветските войски.

Путин се ядоса, че производителите " към момента не са получили поръчки " за военни и цивилен транспортни средства и самолети.

" Дълго, прекомерно дълго. Моля ви да ускорите тази работа. Предприятията нямат контракти за 2023 година ", акцентира той.

Военното съоръжение е от решаващо значение за съветските военни старания в Украйна, където Москва претърпява тежки загуби от месеци насам. Същевременно страната продължава да се бори и с стопански усложнения вследствие на глобите, които редица страни постановиха против Русия в отговор на започнатата от Путин война в Украйна.

От своя страна, Мантуров му отговори, че работи бързо за осъществяването на поръчките и даде обещание, че ще даде 175 милиарда рубли на държавната самолетна компания " Аерофлот " за лизинг на цивилен и военни самолети за 2023 година

Отговорът му обаче по никакъв начин не задоволи съветския президент.

" Какъв си ти, в действителност, какво се шляеш? Кога ще бъдат подготвени договорите? Директорите на предприятията ми споделят - няма контракти, а вие казвате, че всичко било готово ", съобщи Путин.

Foste il ministro Denis Manturov vi affaccereste più ad una finestra?
— l’aspide (@aspide_l)
" Тези 700 самолета, в това число хеликоптерите, би трябвало да бъдат създадени дружно с Министерството на защитата, с цел да е ясно: какъв брой ще поръча военното ведомство и какъв брой ще бъдат поръчките за цивилни кораби. Някои предприятия към момента нямат нито една поръчка ", продължи президентът.

Президентът продължи с нападките към министъра, като му сподели, че не би трябвало да се пробва да прави " всичко допустимо ", а да извърши наредбата в границите на един месец и не по-късно от това.

Мантуров е прочут с това, че е един от обичаните министри на Путин и постоянно съпровожда президента на разнообразни пътувания. Той беше нараснал на министерския пост през май, като работи в Министерството на индустрията и търговията още от 2008 година

Острите реплики по негов адрес бяха излъчени по държавната телевизия, най-вероятно като част от продължаващата осведомителна акция на Кремъл за издигане на имиджа на Путин като зает във военните дейности водач, показва американският Институт за проучване на войната.

" Путин евентуално си търси изкупителни жертви за проблемите на съветската отбранителна индустриална база с дефицита на съоръжение и технологии ", се споделя в отчета.

По-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин " няма съществени недоволства от работата на Мантуров ".

" Това е естествен работен развой ", добави той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР