Проблемите в отбора на Ферари продължават да се задълбочават. Поредното

...
Проблемите в отбора на Ферари продължават да се задълбочават. Поредното
Коментари Харесай

Нестихващите проблеми във Ферари

Проблемите в тима на Ферари не престават да се задълбочават. Поредното неубедително показване в Гран При на Испания, при което и двамата водачи на отбора Шарл Льоклер и Себастиан Фетел останаха отвън подиума доведох до нови мотиви за размисъл.

Ферари акцентират сбърканата идея на колата като основата на всичките проблеми на Ферари. Не бива да се вадят обаче сходни генерални заключения. Голяма част от проблеми са свързани освен със скоростта на колата, само че и с слабостите, проявени при правенето на тактиката и определянето на настройките в надпреварите. Липсата на ясно изразена тактика пречи за постигането на по-добри резултати.

По отношение на темпото нещата също не наподобяват оптимистично. Подобрението в темпото на Ферари е прекомерно малко по време на сезона спрямо Мерцедес - едвам 1 десета по отношение на 8 десети при Мерцедес. Това отчасти се дължи на концепцията на колите. Мерцедес разполагат с по-голяма опция за смяна и усъвършенстване в настройките. Концепцията на Ферари в това отношение не е задоволително гъвкава.

Не на последно място при Ферари са доста ясно изразени слабосите в работата на самия екип. Тези компликации се показват в неприятната връзка и неналичието на персони в тима, които да поемат отговорността за решенията си. Културата на търсенето на провинен за неуспехите в отбора постанова вземането на оптимално консервативно решение, което в никакъв случай не е оптимално.

Повече детайлности може да видите в полемиката по тематиката в предаването на DIEMA SPORT 2 - "Формула 1 токшоу ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР