Проблемите в БДЖ ги познава цялата държава. Очевидно е, че

...
Проблемите в БДЖ ги познава цялата държава. Очевидно е, че
Коментари Харесай

Григори Григоров: БДЖ се страхува от промяна

Проблемите в БДЖ ги познава цялата страна. Очевидно е, че хората от БДЖ не могат да ги решат. Това разяснява пред Българска национална телевизия ръководителят на Съвета на шефовете на "Холдинг БДЖ " Григори Григоров.

"Управлението на всеки един бизнес се състои от решение на избран набор типови задания – финансова задача, IT задача, логистична задача, ремонтна задача. 80% от тези задания са типови, 20% са характерни. Хората в БДЖ, които 30-40 години работят в тази компания, в никакъв случай не са се сблъсквали и не са решавали проблеми. Начинът те да ги решат е на практика неосъществим ", съобщи Григоров.

Променя се методиката за пресмятане на таксите по железопътната инфраструктура

По думите му БДЖ се капсулира в себе си и в компанията съществува боязън от смяната.

"БДЖ се опасява от смяната. В БДЖ има хора, които ги е боязън да мръднат на една крачка от коловози, които са дълбани десетилетия. От тях не може да чакаме решения на проблеми ", уточни той.

Една система, капсулирана в себе си, сама не може да се промени. Тя ще се промени единствено извън. И това е задачата на цялото упражнение. Григоров даде обещание нови влакове и локомотиви да има до 24 месеца.

"В момента сме стартирали поръчки за 10 локомотива и 40 нови вагона. Поръчките най-вероятно ще бъдат завършени до началото на идната година. 18 месеца е срокът за доставката на първия пилотен локомотив и по-късно в границите на още 6 месеца ще бъдат доставени всичките останали ", посочи той.

БДЖ вкарва в пробна употреба системата за онлайн продажба на билети
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР