Проблемите, свързани с донорството в страната, мерките за преодоляването им,

...
Проблемите, свързани с донорството в страната, мерките за преодоляването им,
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Работим по изменението на наредбата, която урежда финансирането на трансплантациите

Проблемите, свързани с донорството в страната, ограниченията за превъзмогването им, положителните практики при донорски обстановки и кондиционирането на донорите са били разисквани на среща сред управлението на Министерството на здравеопазването /МЗ/, координаторите по донорство и шефовете на държавните многопрофилни лечебни заведения. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на здравеопазването. Министър Ананиев е срещнал присъстващите с дейностите, подхванати от Министерство на здравеопазването за поощряване на донорството - подготовка на Национална стратегия за донорството и Пътна карта към нея, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Работим и по изменението на Наредба 29, която урежда финансирането на трансплантациите. В непрекъснат контакт сме с най-хубавите центрове по трансплантология в Европа за обмяна на опит и образование на наши експерти ", е показал той.

Предвижда се основаване на три работни групи, които да предложат по-добър механизъм за организация на процесите по донорство на равнище регионални структури, както и да изработят рекомендации, управления и насоки за работата на координаторите по донорство.

Подготвя се и въвеждането на система за автоматизация и надзор на активността по отношение на оповестените в Изпълнителната организация по трансплантации донори - какъв е донорът, къде се намира, кой и по какъв начин го кондиционира и други, е споделил заместник-министърт на опазването на здравето Бойко Пенков. Министерство на здравеопазването работи и по правенето и одобряването на медицински стандарт по донорство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР