Проблемите със заподозрения в убийството на трима българи и още

...
Проблемите със заподозрения в убийството на трима българи и още
Коментари Харесай

Съседи казаха кога е откачил екзекуторът на българите в Чикаго СНИМКИ

Проблемите със обвинения в убийството на трима българи и още двама души в Чикаго, са почнали, откакто той е бил отхвърлен от поста на домоуправител на кооперацията, в която се е случила стрелбата, оповестява БГ-Войс.



За това споделя комшия, който от съображения за сигурност отхвърля да покаже лицето си пред камера. Младият мъж от улица „ Уест Ървинг Парк “ изяснява, че 67-годишният стрелец е пенсиониран служащ, който имал проблеми с гнева. Повечето съседи се оплаквали от него.

Освен това, през последните две години Кристоф Марек е имал и финансови проблеми – той е ипотекирал жилището си и е подал завление за частен банкрут.



По неизяснени към момента аргументи, Марек, който познавал жертвите, се качил в жилищата им и почнал стрелбата.

Той живеел в същия комплекс с жилища от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.

„ Когато той влезнал в жилището на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем за какво, само че мъжът почнал да стреля и умъртвил четиримата”, сподели пред медиите зам.-шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „ Той отишъл на третия етаж и влезнал в спор с друга жена, която също живеела в постройката и стрелял по нея”, сподели още Рико.



Жертвите са съпрузите Цветанка Костадинова и Ивайло Попов, свекървата Искра и сътрудникът й Дейвид. По-късно в болница от раните си издъхва полякинята Йоланда Топоска.

Властите са разкрили оръжието на закононарушението – персоналния револвер на хипотетичния причинител. Той е задържан.

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също разяснява убийството в „ Туитър”. Тя написа, че макар че стрелбата е „ ужасяваща и съвсем необяснима, само че се случва прекомерно постоянно – не просто тук, само че и в цялата страна “.

67-годишният стрелец се е предал на полицията.

По неофициална информация на BG VOICE убийствата са осъществени със собственоръчно съединено оръжие. Полицията продължава изясняването на случая.

Знае се сигурно, че убитите са Ивайло Попов и Цветанка на към 45 години. Жената пристигнала в Чикаго след сватбата си с Ивайло преди към година. Той живее в Чикаго от над 15 години, а тя го последвала поради любовта и в търсене на нов живот и благополучие.

В техния апартамент живеели и майката на Ивайло – Искра, както и нейният сътрудник – американецът Дейвид. Те също са убити в събота.

От предходен брак Ивайло има щерка в тийнейджърска възраст, която също живее в града, а Цветанка има наследник, Даниел. Той също е живеел в жилището където е осъществено закононарушението.

Цветанка Костадинова с шефът на детска градина „ Стелина “ Стела Кайлакова

През последната една година Цветанка е работила като преподавател в детската градина „ Стелина “, а преди този момент в неделното учебно заведение „ Джон Атанасов “. Жената е трябвало да бъде на работа в понеделник сутринта.

Директорката Стела Калайкова не знае по какъв начин ще изясни на децата, че тяхната учителка към този момент я няма. Тя споделя, че и децата, и родителите доста са обичали Цветанка.

„ Загубата на подобен човек по такава нелепа причина за мен е ужасна покруса.

Случва се доста постоянно, само че нямам пояснение за какво се случва. И малко трудно… не знам какъв брой време в този момент ще ни отнеме, с цел да може да асимилираме тази информация. До последно се надявах, че може би не правилно “, споделя Калайкова.

„ Не мога да го преживея в този момент, че това може да се случи на подобен младеж, който е пристигнал да си търси любовта в тази страна. Нов живот, да построи друго семейство и да загине по този извънредно безразсъден метод по причина на някакви психопати, които живеят към нас и никой не ги вижда “, прибавя още тя.

Ивайло е работил в сервиз за промяна на авто стъкла.

Децата на убитото семейство събират дарения, с цел да пренесат телата назад в България където да бъдат заровени. Средства могат да бъдат дарени посредством уеб страницата gofundme.com ТУК

Нужни са $50 000, досега събраните средства са близо $24 000.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР