Проблемите със съня стават все по-разпространени, а лековете за тях

...
Проблемите със съня стават все по-разпространени, а лековете за тях
Коментари Харесай

Сънят, безсънието, приспивателните и една нова индустрия за милиарди

Проблемите със съня стават все по-разпространени, а лековете за тях - от ден на ден и повече. Или най-малко с сходно чувство оставаме, гледайки рекламните блокове и даже посещавайки кварталната аптека, където към този момент има десетки типове лекове за бодърствуване. Но това е единствено едната страна на монетата.

Матрак, върху който ще спим като на облак. Възглавница срещу хъркане. Ароматни свещи, които ще ни унесат незабелязано. Платени приложения с релаксираща и приспиваща музика. Списъкът можем да продължим още доста образци за тази нова, доходоносна промишленост.

Както доста други аспекти от нашия живот, и сънят ни към този момент е стока, която се търгува повече от добре. По калкулации, оповестени в Guardian, от продажбата на хапчета за сън тази година ще се генерират над 76 милиарда $ в международен мащаб.

А другите разстройства на съня, които са дефинирани от лекари, психолози и експерти в региона, към този момент са над 70 типа. И за всяко от тях се открива лек, несъмнено.

Сънят през днешния ден се показва като път към персоналното избавление, а не просто като проблем, за който би трябвало да намерим решение. В средата на XIX век обаче главната концепция е, че сънят е двуфазен и сред тези две етапи има един откъслек от време, който се запълва с други действия.

Но в този момент концепцията да се събудим след среднощ и да не можем да заспим още веднъж незабавно се свързва с някакво разстройване, което изисква лекуване. Просто тъй като това чуваме отвред.

Разбира се, няма по какъв начин да пропуснем и всички специалисти по съня, които с удоволствие ще ни съветват против съответната сума. Както и цялата профилирана литература, отдадена на тематиката, в която евентуално ще намерим повече въпроси, в сравнение с отговори.

А в множеството случаи решението на проблемите ни със съня се крие само в нас и нямаме потребност от непозната поддръжка и препоръки, нито от непотребни изхарчени пари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР