Проблемите са сериозни между България и РСМ – езикът на

...
Проблемите са сериозни между България и РСМ – езикът на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Проблемите между България и РСМ били „облечени в рамката на европейските институции”

„ Проблемите са съществени сред България и РСМ – езикът на омразата се ускори, побоят над български жител, само че в този момент тези проблеми са облечени в рамката на европейските институции. Преди т. нар „ френско предложение ” имаме институционална рамка и тези произшествия могат да бъдат докладвани към Европейски Съюз ”, сподели пред БНР Кирил Петков. „ Това, което ние съградихме- имаме рамката Европа и България адресират дружно казусът с езикът и дейностите на омразата ”. Важно било освен какъв случай се е случил сред двете страни.

„ Едновременно, до момента в който се работи против езика на омразата, би трябвало да се отворят и другите тематики - инфраструктура, стопанска система, с цел да може връзките ни да имат и положителен темперамент. В момента е оставено на едни хора, които са доста гласовити, да дефинират разговора сред двете страни. Време е да се върнем към по-позитивните действия, а въпреки това към рамката, която нашето държавно управление даде - Европа да бъде страната, която да натиска за изчистване на езика на омразата и това е положително нещо ”, сподели съпредседателят на Политическа партия.

По думите му на РСМ би трябвало да ѝ се каже, че изискванията са сложени от Европейски Съюз и няма избор, с изключение на да стартира работа по позитивните тематики с България и изчистването на езика на омразата, в случай че желае да има европейско бъдеще:

„ Този вид разговор към този момент е вероятен, тъй като по време на нашето държавно управление успяхме Европа да застане на наша страна ”.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР