Проблемите с презастрояването отново изкараха на протест жителите на столичния

...
Проблемите с презастрояването отново изкараха на протест жителите на столичния
Коментари Харесай

Безобразията с презастрояването в „Овча купел” трябва да спрат, обяви омбудсманът

Проблемите с презастрояването още веднъж изкараха на митинг жителите на столичния кв. "Овча купел ". Този път обаче те бяха подкрепени и от жители на кв. "Обеля ", с които дружно се борят против бетона. На митинга в петък вечерта участва и омбудсманът Мая Манолова.

"От една година живущите в "Овча купел " упорстват за прекъсване на градежа сред блокове 412, 413, 414 и 415. Те са вбесени, за какво вместо детска градина, пред очите им изниква следващият жилищен блок и подчертаха, че за 30 години в региона е издигната единствено една забавачка, вместо плануваните шест. По покана на ИК "Обединени за ОК " аз отидох за повторно на мястото на този градеж. Там обстановката в действителност е патова - и с просто око се вижда денивелацията - част от подземните гаражи са над земята. Липсва асфалт на ул. "Братя Бартел " и осветяване, а също канализация и отводнителни шахти ", написа Манолова на персоналната си страница във Facebook.

"Гражданите са си създали плакати от фотоси с паднала кола в изкопа на блока, като този "инцидент " те изясняват със свлачищните процеси в региона. Прави са да стачкуват, тъй като кварталът се разраства, няма нови места за паркиране, а виновните институции, районната и Столичната община са глухи за проблемите им. Всичките им старания се обезсмислят и нетърпимостта им към сходно неглижиране е основателна ", добави още публичният бранител. По думите й жителите не желаят бетон, а чист въздух, добра инфраструктура и повече градинки за децата им, площадки и места за спорт, детски градини и учебни заведения.

„ Подкрепям ги в опитите им да спрат безобразията в квартала по този начин, както застанах и до хората от "Младост ", "Дружба ", "Стрелбище ", "Витоша ", "Дианбад ", "Горубляне ", "Красна поляна ", "Обеля " и други Проблемите са доста, трупани са с години, само че е извънредно време - дружно, отговорно и умно, да стартираме тяхното решение. И ще се оправим! ", съобщи омбудсманът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР