Проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на току-що ремонтираната

...
Проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на току-що ремонтираната
Коментари Харесай

Температурното разширение е главната причина за повдигнатата трамвайна настилка на „Графа“


Проблемите с надигната настилка на трамвайното трасе на преди малко ремонтираната столична улица „ Граф Игнатиев “ се дължат на температурното уголемение. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред публицисти през днешния ден, базирайки се на поискана от инженерите на изпълнителя информация. За казуса сигнализираха от неправителствената организация „ Спаси София “ по-рано денем.

„ Вече не ме интересуват обясненията и оправданията на който и да било, тъй като на този обект работят големи групи от експерти и най-после не престават да се откриват недостатъци “, разяснява Фандъкова и добави, че Столична община ще наложи 280 хиляди лева санкция на компанията реализатор на ремонта. По нейни думи това няма да е единствената санкция за некачествения ремонт.

„ Проверих, че за температурното уголемение се учи в 5 клас. Надявам се, че никой от проектанти и реализатори не е бягал от час “, съобщи с подигравка зам.-кмета по превоз Дончо Барбалов.

Припомняме, че при приемането на ремонта в края на май кметът на София Йорданка Фандъкова при ревизия на ремонта съобщи, че строителят "Джи Пи Груп " ще бъде санкциониран, само че дефектите няма да бъдат ремонтирани, тъй като не пречели на цялостното придвижване. "Улицата няма да се разкопава още веднъж поради няколко изкривено подредени плочки ", разяснява тогава столичният кмет.

По-късно Столична община наложи санкция от 109 хиляди лева на "Джи Пи Груп " поради неприятно качество и установени проблеми при ремонта. Гаранцията на ремонта на улица "Граф Игнатиев " е 8 години, а той струваше на данъкоплатците над 24 млн. лева без Данък добавена стойност. /economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР