Проблемите с корупцията се превърнаха в запазена марка на правителството

...
Проблемите с корупцията се превърнаха в запазена марка на правителството
Коментари Харесай

Социалистите в ЕП: Корупцията стана запазена марка на ГЕРБ

Проблемите с корупцията се трансфораха в запазена марка на държавното управление на Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ. Това се показва в изказване на ръководителя на групата на Социалистите и демократите (СД) в Европейския парламент Ираче Гарсия.

От години СД осъждат ситуацията в България с растяща корупция и похищения против върховенството на закона и свободата на медиите. Затова не е изненада общественото изтъкване на български държавни чиновници и олигарси за корупционна активност от Държавния департамент на Съединени американски щати. Близките връзки през годините с някогашния министър-председател Бойко Борисов са добре известни на българите, написа в изказването.

Според парламентарната група това е повода за митингите от предишното лято у нас. СД оповестяват, че ще изискат представители на подкомисията в Екологичен потенциал за наблюдаване на демокрацията да се срещнат на място у нас наесен с обстоятелствата. Групата упорства на идващото съвещание на комисията на Екологичен потенциал по бюджетен надзор да бъде разискван въпросът с нашата страна.

Гарсия прибавя, че корупцията в България не е никаква загадка за българите и още по-малко за консерваторите в Екологичен потенциал, само че " за жалост групата на Европейската национална партия постоянно е предпочитала да остава сляпа ". България стартира да обръща страницата на последните парламентарни избори на 4 април и се надявам, че срамната процедура на ГЕРБ и техните олигарси ще бъде дефинитивно затворена глава след наближаващите избори на 11 юли, добавя Гарсия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР