Проблемите с изпълняването на ваксинационния план на България са може

...
Проблемите с изпълняването на ваксинационния план на България са може
Коментари Харесай

Ваксинация по български или къде сме в Европа

Проблемите с изпълняването на имунизационния проект на България са може би още през цялото време. Самият проект бе формиран по неразбираемо какви критерии, зелените коридори ту се отваряха, ту се затваряха, избор на препарат няма, макар че бе необятно прокламиран, само че за това са отговорни от Европа, не ръководещите. Или най-малко по този начин ни повтарят. Междувременно обаче от Брюксел обявиха, че България е поискала по-малко ваксини, макар че е можел да получи повече, само че пък здравния министър проф. Костадин Ангелов отсече - били задоволителни за “две Българии” и нямало гаранция, че щяха да са налични към днешна дата предвид на протичащото се. Простичко казано - т.е. не е отговорна властта.

Но сме едни от последните. Не отново. Отново.

които са настоящи към днешна дата, демонстрират, че сме една от страните в Европейския съюз, получила минимум количества. Ваксинирани у нас на 100 000 души са едвам 6 069. Напълно имунизирани (тоест получилите две дози, бел.ред.) са 1.2% от популацията. Повтаряме - 1.2%.

За информация - Сърбия води с 12.7%. Съседна нам балканска страна, която даже не е член на Европейския съюз. Съседна Сърбия съумя да се подреди измежду страните, които имунизират с най-бързи темпове в света.

България е измежду дребното страни, в които първите имунизирани са били политици. Такъв избор са създали държавните управления на Турция, Сърбия и Чехия. Останалите страни на остарелия континент са предпочели да ваксинират първо възрастните хора или работещите в системата на опазването на здравето.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР