Проблемите с фертилността са все по-често срещани днес. Освен стреса

...
Проблемите с фертилността са все по-често срещани днес. Освен стреса
Коментари Харесай

Какво да консумираме, ако искаме да забременеем

Проблемите с фертилността са все по-често срещани през днешния ден. Освен напрежението и по-късната възраст, на която решаваме, че ни е време за деца, храната също играе изключително значение за зачеването.

Но в множеството случаи се приказва за това какво би трябвало да консумираме по време на бременност. А навиците ни и преди да се покажат двете чертички на теста са не по-малко значими. Ето на какво е добре да акцентираме, с цел да подпомогнем организма си.

Специалните храни

Фолиевата киселина е оня значим детайл, с който би трябвало да си станем най-хубави другари още при първи проекти за зачеване. Разбира се, в днешно време е доста по-лесно да си я набираме на таблетки. Но в менюто ни би трябвало да участват и храни, които са богати на нея .

 Снимка 342769

Подобни са зеленолистните зеленчуци, броколите, аспержите, карфиола, цвеклото, царевицата, целината, морковите, бобовите култури, цитрусовите плодове. Голямо многообразие и все с добавена стойност.

Не е за занемаряване

Често рибите отпадат от менюто ни по време на бремеността или поради нетърпимост към тях или поради съмненията, че са токсични. Но истината е, че преди да заченем е добре да акцентираме на тях.

И изключително на сьомгата , която се слави с високо наличие на Омега 3 мастни киселини. Добре е рибата да участва в менюто ни два-три пъти седмично.

 Снимка 342771

Вкусно и потребно

Млякото и млечните артикули също имат доста скъпи съставки, от които се нуждаем във въпросния интервал преди зачеване. Особено пълномаслените им версии.

Според проучване на Харвард, дамите, които употребяват повече от въпросните артикули, забременяват по-лесно. Вариант е и да редуваме пълномаслени и нискомаслени млека , само че наложително би трябвало дa участват в менюто ни.

 Снимка 342774

Хляб от изгода

Освен че кардинално е по-добър вид от белия, пълнозърнестият самун е значима част от храненето ни преди зачеване. Точно както бобовите култури, той контролира равнищата на инсулина. А когато той е висок, въздейства отрицателно на хормоните, виновни за фертилността.

Месни ангажименти

Освен в случай че не сме вегани или вегетарианци, няма потребност да изключваме месото от менюто си . Дори това кардинално не е изключително положително решение. Но в случай че считаме скоро да се сдобием с правоприемник, добре е по-внимателно да сортираме вида месо, което консумираме.

 Снимка 342775

В случая е значимо то да е с ниско наличие на протеин , тъй като той понижава фертилността. Добър избор са телешкото, пуешкото и пилешкото. Те са богати на желязо , което също е извънредно значимо за зачеването и безпроблемната бременност.

Изненада

Според изследвания, Средиземноморската диета е доста подобаващ избор, в случай че вършим опити за бебе. А един от главните й акценти е използването на зехтин . Той, става известно, въздейства ползотворно на фертилността. Той се бори с вътрешните възпаления в организма и е богат на антиоксиданти.

 Снимка 342773

Други значими препоръки са свързани с приема на точно на повече антиоксиданти, които защищават яйцеклетките и семенната течност от свободни радикали , и фибри, както и с понижаване на транс мазнините и въглехидратите, които пък понижават шанса да забележим две чертички на теста.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР