Проблемите с доставка на чипове в целия свят ще забавят

...
Проблемите с доставка на чипове в целия свят ще забавят
Коментари Харесай

Правителството отлага въвеждането на лични карти с чип

Проблемите с доставка на чипове в целия свят ще забавят внедряването им в персоналните карти, заяви пред Българска национална телевизия министърът на електронното ръководство Божидар Божанов. Алтернативата ще е приложението за смарт телефон, с което ще може да се прави за достъп до административни услуги. То би трябвало да проработи до края на годината.

Подходът е заимстван от Естония и подсигурява сигурност на персоналните данни, защото ключът за достъп е разграничен сред устройството, на което е конфигурирано приложението, и сървърната част, изясни Божанов. Така даже да има пробив на едното от двете места, това да не води до пробив на съответната идентичност.

Божанов разяснява и плануваните, с които отпада синият ваучър за водачите, а санкциите ще могат да се връчват и да се заплащат онлайн.

"Когато непрекъснатият адрес се разграничава от сегашния, хората би трябвало да се разкарват от другия завършек на страната, с цел да си получат назад синия ваучър, вместо просто да си платят санкциите и всичко да е чисто ", стимулира предложенията той. Добави, че точките в синия ваучър остават като идея, като единствено се отстраняват от физическия свят

Ако депутатите одобрят измененията в закона, водачите ще заплащат санкциите си онлайн и няма да има потребност да посещават КАТ, с цел да им бъдат връчени наказателните постановления. В случай че лидерът желае да апелира наложената му глоба, остава досегашният ред.

Министерството на електронното ръководство и цялостна система за отдалечено електронно гласоподаване. В момента тя е изпратена в ЦИК, откъдето се чака мнение.

"Тя няма да се употребява незабавно, може пилотно единствено, с цел да имаме задоволително дълъг интервал на опити и проби. Целта е, като я внедрим в действителна среда, да сме сигурни в нея. Но тя няма да бъде внедрена за идващите избори - прекомерно скоро е ", разяснява Божидар Божанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР