Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход

...
Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход
Коментари Харесай

Радев: Основен проблем в армията е мотивацията

Проблемите пред Въоръжените сили са сложни и желаят изчерпателен метод за тяхното решение. Българските военнослужещи са високоинтелигентни и мислят за бъдещето на България. Те слагат проблемите и се концентрират главно върху това по какъв начин да станат по-добри в своята активност и по какъв начин да получават нови и модерни качества. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в отговор на журналистически въпрос след среща с персоналния състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

„ 61-ва Стрямска механизирана бригада е гръбнакът на Сухопътни войски. Тя е най-голямото формирование и е значим стожер в нашата цялостна система за национална сигурност “, акцентира президентът.

Запитан какво би трябвало да бъде направено, с цел да бъде преодолян огромният некомплект в Българската войска и по какъв начин военната специалност може да стане привлекателна за младежите, Румен Радев сподели, че това е въпрос, който е поставян непрекъснато на съвещанията на Консултативния съвет за национална сигурност. По думите на президента това е и най-тежкият проблем пред Въоръжените сили и в случай че в този момент не се вземат ограничения, в бъдеще този въпрос ще има извънредно отрицателен резултат върху системата за национална сигурност.

„ Мерките са сложни, освен обществени, те са извънредно значими, също както и изискванията и опциите за водене на пълноценна военна подготовка, придобиването на нова техника, създаване на качества и мотивацията на хората “, добави президентът.

В рамките на визитата си в 61-ва Стрямска механизирана бригада Румен Радев прегледа въоръжението, техниката и войсковото съоръжение на бригадата и сервира цветя пред паметника на починалите воини във войните за национално обединяване 1912 -1918 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР