Проблемите около тенис турнир в София, който трябва да се

...
Проблемите около тенис турнир в София, който трябва да се
Коментари Харесай

Тенис турнирът в София пред провал

Проблемите към тенис шампионат в София, който би трябвало да се състои при започване на февруари, са станали мотив за съществени подозрения към неговото осъществяване през последните месеци. През декември бе оповестено, че турската компания " Гаранти Коза " се отдръпва като общоприет спонсор - нещо, което се е случило надалеч по-рано.

Последвали са незабавни срещи и диалози от страна на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков в търсене на нови спонсори, които да подсигуряват провеждането на надпреварата. В продължение на седмици той е пазил информацията да не се популяризира, до момента в който е уверявал хората, че всичко е наред.

Въпреки непрекъснатото издигане напоследък на президента на БФ Тенис Стефан Цветков в интернационалните тенис организации, ползата към шампионата в София става все по-малък. На този стадий има единствено един спонсор, като не е ясно в какъв размер ще е неговата поддръжка, а по същото време предходната година организацията бе подсигурена.

Дубайската компания, която има лиценза за шампионата, разгласи, че той ще се състои, а БФ Тенис се зае с организацията. Организаторите получават постоянно поддръжка и финансиране от страната. През 2016 година, когато бе първото издание, бюджетът на надпреварата бе 2 800 000 лева, като Министерството на младежта и спорта подкрепя организацията с 500 000 лева Договорът за шампионата в София изтича тази година и бъдещото му осъществяване в България е под съществени въпросителни.

Разликата се усети още при подаването на поръчки от страна на тенисистите. Финалистът от предходната година Давид Гофен и Доминик Тийм, който в предходното издание бе подложен под №1, избраха да не играят в София. Това направи и първенецът от 2016 година Роберто Баутиста Агут, който сега е 21-и в международната класация. Така единственият участник от топ 20 е Григор Димитров.



Григор, който предходната година изнесе шампионата на гърба си, е декларирал присъединяване, само че и той най-вероятно не е останал удивен от ниското равнище, което се обрисува. Миналата година почитателите се стекоха да поддържат най-хубавия български тенисист, само че ползата не беше огромен отвън неговите мачове. Сега феновете надали ще се тълпят да гледат младата корейска вяра Хьон Чун.

По всяка възможност в щаба на най-хубавия български тенисист не са били осведомени за проблемите с шампионата, като са уверявани, че всичко върви по проект. За присъединяване на Григор Димитров бе оповестено в края на октомври, като на конференцията присъстваше представител на " Гаранти Коза ", а компанията най-вероятно по това време към този момент е била взела решението да няма нищо общо с шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР