Проблемите на национално ниво се пренасят в кампанията за местните

...
Проблемите на национално ниво се пренасят в кампанията за местните
Коментари Харесай

От ,,Галъп“ се смеят на Кирчовците: Тия сами се превръщат в заложници на ГЕРБ и ДПС

Проблемите на национално равнище се придвижват в акцията за локалните избори. За момента ръководещото болшинство е по-скоро устойчиво. Вотът на съмнение може да изостри напрежението. Протестите на миньорите и енергетиците са основни, тъй като там обстановката е патова.
Този разбор направи пред БНР социологът от „ Галъп “ Светлин Тачев.
„ Въпросът е кой ще мигне пръв, по тази причина и самите протестиращи сменят формата а митинг. Виждаме, че блокадите за момента не дават резултат, по тази причина се пристъпва към ново деяние. Един митинг първоначално има взривяващ резултат, по-късно последователно стартира да „ умира “, изключително в случай че няма отговор от властта. “
Протестът сменя формата си, с цел да може недоволството да резервира силата си, добави той.
„ Вече имаме ясна коалиция сред три обединения и ясна съпротива. И двата блока имат доста разлики, само че и общи ползи, а общите ползи ги крепят единни “, разясни той.
И за ГЕРБ, и за Движение за права и свободи е повече от добра опция държавното управление да продължи да съществува. Те са легитимирани и изземват функционалностите на представители на премиера и държавното управление, разяснява Светлин Тачев в предаването „ Преди всички “. По думите му за Движение за права и свободи постоянно е била добра сходна форма на ръководство, в което те са откъм гърба и могат да маневрират.
Политическа партия сами се трансформират в заложници на ГЕРБ и Движение за права и свободи, посочи той.
„ Самата борба сред статукво и смяна, за която се говореше доста време, сега няма по какъв начин да се случи. На локално равнище самите конфликти сред претендентите на двете обединения са малко странни. “
Интересно е дали след локалния избор в общинските препоръки не се приготвят локални сглобки сред водещите две обединения, означи социологът. Според него „ самата борба статукво – смяна изчезна “ и се трансформира в опит за договаряне на локалната власт и систематизиране на силите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР