Проблемите на Европейския съюз със страни, които вече не са

...
Проблемите на Европейския съюз със страни, които вече не са
Коментари Харесай

Евродепутат: Проблемите на ЕС не трябва да засягат Западните Балкани

" Проблемите на Европейския съюз със страни, които към този момент не са членки, не би трябвало да засягат Западните Балкани ", заяви евродепутатът от АЛДЕ в Екологичен потенциал и докладчик за Северна Македония Илхан Кючюк. Изказването му бе по време на днешната интернационална конференция „ Единни Балкани в Европа “, съобщи БГНЕС. На конференцията участва и водачът на Социалдемократическия съюз на Северна Македония Зоран Заев.
" Европейски Съюз има проблеми вътре в себе си с страни, които към този момент не са членки. Но не трябва непознати проблеми да бъдат насочвани към Западните Балкани. Необходима е промяна в Евросъюза. Но никой не може да каже на страните от Западните Балкани " Ние в този момент ще вършим промени, вие стойте и чакайте извън, с цел да си създадем промените. Европа не е основан за един или различен политически хайлайф в която и да е страна, а съществува за положителното на хората в него ", добави Кючюк. България желае да играе виновна роля в Европейския съюз, по тази причина би трябвало да убедим европейските си сътрудници, че не можем да създадем втора неточност като тази в Загреб (когато Франция блокира началото на прредприсъединителни договаряния на Европейски Съюз със Северна Македония и Албания - бел.ред.). "
Зоран Заев от своя страна акцентира, че за Северна Македония приемането на дата за започване на договаряния с Европейски Съюз е извънредно значимо. " Постигането на дата за договаряния допустимо най-скоро ще има голяма смяна за нас ", счита Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР