Проблемите на Доналд Тръмп със съветника по националната сигурност Джон

...
Проблемите на Доналд Тръмп със съветника по националната сигурност Джон
Коментари Харесай

Тръмп готви смяната на Болтън

Проблемите на Доналд Тръмп със съветника по националната сигурност Джон Болтън може да доведат до отстраняването на последния, настояват източници, близки до Белия дом, представени от американското издание Washington Examiner.
Няколко от тях също по този начин потвърдиха, че претенденти за наследници на Болтън не липсват, като да вземем за пример пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър и Рики Уодъл, помощник на ръководителя на Комитета на началниците на щабове. Макгрегър неотдавна беседва с Тръмп, въпреки да не е несъмнено каква е била тематиката на полемиката им.
„ Със сигурност е ясно за всеки, който познава методите на президента, че времето на Болтън изтича. Единственото неразбираемо е дали му остават още няколко седмици или няколко месеца “, удостовери пред Washington Examiner един от източниците на изданието, някогашен чиновник в Белия дом.
Друг някогашен помощник на американското държавно управление пък добави, че има информация за това, че на Тръмп му е „ писнало от Болтън “. Източниците на вестника прибавят и че Тръмп към този момент сигурно обмисля и други варианти за собствен консултант и „ биха били сюрпризирани в случай че президентът не изиска оставката на Болтън “. Агресивната политика на съветника по отношение на враговете на Съединени американски щати е една от аргументите за недоволството на президента, който постоянно се майтапи, че помощникът му „ би се зарадвал на война където и да е “. Болтън поддържа и провален опит за прелом във Венецуела, а предходната седмица президентът обществено изрече несъгласието си с опитите му за промяна на режима в Иран и благослови настояването на „ сенатора-гълъб “ Ранд Пол да бъде назначен за емисар.
Междувременно Макгрегър, който постоянно гостува във Fox News, e много по-склонен да се придържа към политическия курс на Тръмп. Той нееднократно е изразявал подозрения за изгодата от интервенциите в Афганистан, Ирак и Сирия. Освен това той беше пълководец в танковата борба по време на войната в Залива, за която някогашният консултант по национална сигурност Хърбърт Макмастър бе почетен със „ Сребърна звезда “.
Уодъл, някогашен заместник-помощник по национална сигурност при Макмастър, въпреки това, би бил по-конвенционален избор. Той е любим на министъра на външните работи Майк Помпео, с който Болтън си съперничеше по интернационалните въпроси, написа още организация Фокус.
И двамата евентуални претенденти отхвърлиха коментар по тематиката.
Проблем за към момента настоящия консултант на Тръмп са търканията му с началника на щаба на Белия дом Мик Мулвани. The Washington Post написа този месец, че Болтън и Мулвани „ съвсем не си приказват “ и че Мулвани е назначил заместител, Роб Блеър, който „ постоянно влиза в спорове “ със съдружниците на Болтън.
Източник, непосредствен до Мулвани, удостовери пред Washington Examiner, че и последният се пробва да в профил Джон Болтън от поста му, въпреки той самия да отхвърли това, когато беше запитан от американския вестник.
Въпреки това някои източници от Белия дом не престават да настояват, че Болтън е на несъмнено, най-малко към този момент. Един от тях твърди, че би било много изненадващо в случай че Тръмп интензивно търси претенденти за поста му, а различен прибавя, че въпреки и президента да е обмислял да размени Болтън, това няма да се случи най-малко до изборите през 2020-та година.
Белия дом отхвърли коментар по тематиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР