Проблемите нa Boeing, свързани със 737 MAX и приземяването на

...
Проблемите нa Boeing, свързани със 737 MAX и приземяването на
Коментари Харесай

Boeing 737 вече не е най-популярният самолет в света

Проблемите нa Boeing, свързани със 737 MAX и приземяването на модела доведоха до спад на продажбите на другите разновидности на 737 през втората половина на годината, вследствие на което те изгубиха статуса си на най-разпространените летателни апарати с стеснен фюзелаж в света, съобщи Zero Hedge. В предишното в действителност 737 беше най-продаваният модел въобще.

Данните демонстрират, че общият брой на поръчките на 737 през първите 10 месеца на годината за другите конфигурации на 737 са направени общо 15 136 поръчки, до момента в който за Airbus A320 техният брой е 15 193, с което създаваният във Франция аероплан се изкачва до първата позиция като най-популярен летателен уред.

Boeing стартира да изостава и като брой доставени самолети. Докато Airbus е направил 77 доставки през октомври, множеството от които на A320, американският им съперник е доставил на клиентите си единствено 20 самолета. Така европейската компания извършва задачата, която си сложи с стартирането на A320 преди съвсем 30 години - да се трансформира в най-предпочитаният аероплан с стеснен фюзелаж.

Двата самолета са доста сходни по своята природа, въпреки че Boeing е малко по-просторен. По думите на Airbus сега A320 излетява на всеки 1,6 секунди от някоя точка на Земята. Освен това европейският аероплан има малко по-добър разход на гориво и по-ниски разноски за поддръжка.

737 MAX беше партерен по-рано тази година поради два случая, довели до гибелта на съвсем 400 души. При тях се оказа, че той има проблеми със софтуера, които по думите на производителя се чака да са отстранени до края на годината. Въпреки това множеството от огромните самолетни компании отложиха полетите с него до февруари следващата година.

През последната седмица стана ясно, че някои авиопревозвачи въпреки всичко вършат поръчки за 737 MAX. Това са турската SunExpress, която извърши варианти за 1,2 милиарда $, и казахстанската нискотарифна самолетна компания FlyArystan, която направи поръчка за 3,6 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР