Проблемите на БФС за изразходване на държавни пари продължава. След

...
Проблемите на БФС за изразходване на държавни пари продължава. След
Коментари Харесай

БФС е усвоил над 2 млн. лева за лагери в хотели на Лечков и Фурнаджиев

Проблемите на БФС за консумиране на държавни пари продължава. След като стана ясно, че 1 млн. лева за изхарчени за закупуване на екипировка от африканска компания по стратегия за детско-юношески футбол, във втора част от следствието се разкрива, че ММС е отпуснало 2 млн. лв., които са усвоени от футболната централа за лагери и подготовка на гении в интервала 2016 и 2017 година. Поне два от хотелите, където се организира подготовката на младите футболисти, са свързани с висши ръководители на БФС. През април 2016 година спортното министерство и БФС подписват контракт за разпределяне на 1 млн. лв. за развиването на детско-юношеския футбол. В края на същата година са отпуснати още 1 150 000 лева

Голяма част от средствата (1 630 780 лева) са изразходвани за лагери на юношите. Разследването демонстрира, че част от хотелите, където са настанявани младите футболисти, са свързани с вицепрезидентите на БФС Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Лечков има, посредством брачната половинка си, хотел „ Спорт Палас “ в Сливен, а Фурнаджиев е притежател на „ Белведере Холидей Клуб “ в Банско.

Заместник-изпълнителният шеф на БФС Антон Попов изясни, че хотелите са определени от комисия на база постъпили предложения. " Няма нищо аморално. Морално е, да ", разяснява пред бТВ Йордан Лечков. От медията допълват, че са опитвали да получат документите към една година, а откакто ММС в началото е отказало да ги даде, е заведено дело, и съдът е разпоредил това да се случи.

Според докладите за лагерите те са провеждани на цена от 75 лв. на човек при общо 48 тима, които са изпращани на лагер там. Проверка демонстрира, че лагери могат да се провеждат на цени сред 40 и 45 лв. при същите условия в сходни хотели в България.

Дългогодишният специалист по спортно и комерсиално право и някогашен юрист на достоверния ЦСКА Радостин Василев напомня, че базата на БФС в " Бояна " е функционирала в интервала, в който са се организирали лагерите и са отпускани средства за тяхното осъществяване. Тази база може да се употребява без пари, само че от БФС са предпочели да изпълнят хотелите на Лечков и Фурнаджиев, с цел да могат да отчетат парите. " Ако имаме очевидно неизгодни контракти, тук към този момент ще бъде ангажирана наказателна отговорност, на хората, които са ги подписвали ", споделя Руди.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР