Проблемите между България и могат да бъдат решени с по-широко

...
Проблемите между България и могат да бъдат решени с по-широко
Коментари Харесай

Проф. Иван Илчев: Трябва да се откажем от мисълта, че македонците са наши братя

Проблемите сред България и могат да бъдат решени с по-широко съдействие сред страните - медии, търговия, пътувания. " Трябва да се откажем от мисълта, че македонците са нашите братя. Те са една прилежаща страна, която има свои ползи ". Това сподели пред btv проф. Иван Илчев, член на, която заседава тази седмица в Скопие.
Самото съвещание
 За какво се разбираме със Северна Македония - че Климент, Наум и цар Самуил са част от българската история За какво се разбираме със Северна Македония - че Климент, Наум и цар Самуил са част от българската история
Няма страна, която да се е отнасяла по-приятелски към Северна Македония от България. В това беше безапелационен проф. Кирил Топалов, койт...
Този път беше релативно, няколко градуса по-спокойно, само че всъщност срещата се организира без по същия метод като предходните, разяснява той.
Реалните решения, които са били взети, са две: идната среща ще бъде при започване на декември в София, а през 2021г. комисията ще заседава 5 пъти.
" Няма да има безусловно никакво значение какво сме решили, в случай че то не влезе в учебниците. ", безапелационен беше проф. Илчев. И даде за образец по какъв начин в учебниците за 6-ти клас (когато се учи България) в Северна Македония би трябвало да бъде очебийно, че се учи трактовка на създателите, а не историческа истина, основана на извори.
" Прабългарите са номадски народ, от татаро-монголски тюркски генезис и са се занимавали с хищничество - това е записано там, и макар че се разбрахме, че това е нон сенс, това не се е трансформирало в учебниците им, сподели професорът. 
" За сътрудниците работят постепенно съзнателно . Разгледа се в комисията едвам в последните 20 минути. Техните мнения не са единни. Сред тях има интелигентни и знаещи, само че има и повлияни от пропагандата – имаше един, който даже не искаше да признае, че Гоце Делчев е от български генезис. И размахваше ксерокопия от Никола Делчев, който желае пенсия и споделя, че е от Кукуш, само че не написа, че е от български генезис. ", описа Илчев.
 Борисов заблуждава за резолюцията от Екологичен потенциал и във връзка със Северна Македония Борисов заблуждава за резолюцията от Екологичен потенциал и във връзка със Северна Македония
" В рамките на диалога министър председателят Борисов уточни, че е доста угрижен от вкарването на ОМО Илинден и " македонско малцинство " в Бълга...
" Спорът с Македония не е дребнотемие , дотолкоз доколкото може би 1/3 от популацията на София са потомци на антична Македония. ", сподели още той.
По-важните въпроси съгласно проф. Илчев обаче са други:

" Не се усещам в капан, а неприятно по тази причина, тъй като очите на всички са вперени в комисията, която е една от 40-те подточки в контракта, а за останалите дават отговор политиците. А за тях не е направено нищо. ", сподели още той.

" Големият въпрос коства ми се е дали Северна Македония ще влезе в Европейски Съюз? Вие виждали ли сте разбор изработен от българското държавно управление за изгодите и вредите от влизането или не на РМ в Европейски Съюз? Ако няма разбор по какъв начин? Българската политика малко ми наподобява на щрауса, който си крие главата в пясъка. Само че пред нас няма пясък, а има бетон. ", безапелационен беше професорът.
" Да, Европа не схваща защо става въпрос . И ние не сме създали нищо с цел да променим това . ", съобщи той и попита какъв брой европейци сме привлекли посредством стипендии у нас.
 Ексклузивно: Какво написа в Меморандума на България за Северна Македония? Ексклузивно: Какво написа в Меморандума на България за Северна Македония?
В обяснителен Меморандум за връзките сред България и районен съд Македония по отношение на присъединението на Скопие към Европейския съюз се подче...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР