Проблеми с ВиК мрежата и инфраструктурата, това са сред най-наболелите

...
Проблеми с ВиК мрежата и инфраструктурата, това са сред най-наболелите
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 25.07.2023 г.

Проблеми с ВиК мрежата и инфраструктурата, това са измежду най-наболелите в общините в Пловдивско, споделиха кметовете на срещата през днешния ден с регионалния шеф Илия Зюмбилев. От него те са поискали подпомагане за планове, които касаят водоснабдителната и канализационната мрежа, както и пътната инфраструктура. Предложени са и законодателни промени, свързани с метода, по който се дефинира цената на водата. Според регионалния шеф не е заслужено от ВиК да поставят в бизнес проектите си инвестиция, финансирана безплатно от европрограмите, и по-късно да оправдават нарастването на цената на водата с изхарченото за възобновяване на водопреносната мрежа. На срещата Илия Зюмбилев напомни, че един от предпочитаните планове е и построяването на градската железница. Според него реализирането му може да стартира през 2024-2025 година

==================================

Мъж и жена нападнаха чиновник на защитата на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив в базата на ул. „ Пещерско шосе “. 38-годишният пловдивчанин и 28-годишната му сестра дружно с техни близки придружавали пациент, признат по неотложност в болничното заведение в понеделник. Цялата ромска фамилия отказала да се подчини на разпорежданията на защитата, че не може да влизат външни лица в сешния бранш. В експанзията си братът и сестрата блъснали охранителя, като му скъсали униформата и счупили декетора за метал, с който се ревизират влизащите за оръжие. Агресивните мъж и жена са арестувани за 24 часа, като против тях е формирано бързо произвеждане. По информация на болница нападнатият охранител е в положително положение.

=====================================

Пускат рейс по линията Ракитово-Велинград. Услугата ще бъде дофинансирана с 15 000 лв. от локалния бюджет. Това взеха решение общинските съветници, гласувайки ​единодушно “за ” предлагането. С подхванатата стъпка напредването на жителите, доста ще бъде улеснено. При добър интерес към този тип превоз, в бъдеще ще се мисли и за междуградска линия Ракитово - Костандово - Дорково, оповестяват от родопската община. Ракитово беше една от първите общини в Пазарджишко, останали без публичен превоз, откакто в няколко състезанието за избор на транспортьор не се яви нито един претендент.

========================================

Изложба на керамични произведения на деца и курсисти на Тони Пранджева грее във фоайето на Дома на културата в Пловдив. „ Всяка творба е друга сама по себе си. Голямото пано „ Пилето “, което правихме 3 месеца, ще бъде дарено за детска градина „ Майчина грижа “. Изложбата е на всички мои възпитаници, които желаят да покажат какво могат да творят! “. С тези думи Тони Пранджева откри изложбата предходната вечер. В нея са показани единствено и само произведения на нейните надарени възпитаници. Голяма част от тях участваха персонално. Тони Пранджева е член на Регионална занаятчийска камара и обучител в „ Занаятчийското учебно заведение за деца в Старинен Пловдив “. Заедно с още 19 майстори – занаятчии, повече 100 деца месечно се срещат с най-вълнуващите секрети на обичайните български занаяти. Изложбата „ Деца и курсисти с Тони Пранджева “ в Дома на културата „ Борис Христов “ ще продължи до 3 август.

====================================

Посещенията в Ягодинската пещера стартират със наложителна адаптация поради високите температури, разяснява Сергей Генчев от Туристическо сдружение „ Родопея “. Идеята е да не бъде внезапен преходът от температурата на повърхността и градусите подземен. До 35 градуса регистрират термометрите в с. Ягодина и покрайнините през последните дни, а нощните температури падат до 14 градуса. От Туристическото сдружение предлагат на летовниците да си носят връхни облекла при визитите в Ягодинската пещера, тъй като в галериите температурите са по-скоро близки до зимни стойности. През горещите юлски дни туристи търсят хладина в Ягодинската пещера, където целогодишната температура е от 6 градуса. Предимно български са туристите, посещаващи карстовата забележителност, а сред задграничните групи се виждат израелци, украинци, англичани и французи. Наплив от туристи се чака от 15 август до 15 септември. Пет сватби ще се състоят в ритуалната зала на Ягодинската пещера до края на септември. Причудливата пещера е дълга 10.5 км, а туристическият маршрут в нея обгръща 1.2 км. и е трета по величина в страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР