Проблеми с украинските бежанци винаги е имало, откакто са дошли

...
Проблеми с украинските бежанци винаги е имало, откакто са дошли
Коментари Харесай

Проблем със здравните осигуровки на бежанците от Украйна

" Проблеми с украинските бежанци постоянно е имало, откогато са пристигнали в България. В последните дни обаче избухнаха с цялостна мощ, тъй като доста украински деца пожелаха да учат в българско учебно заведение, а не онлайн, както бяха предходната образователна година. Наложи се да има обновени имунизационни статуси, да създадем наложителните здравно-профилактични карти. И излизат в системата като здравнонеосигурени ". 

За това предизвести по БНР доктор Николай Христов, общопрактикуващ доктор от Варна. Взето е решение за удължение на застраховките на бежанците от Украйна, само че с изискването за преиздаване на зелените им карти. Много от хората обаче не могат да бъдат издирени и излизат здравнонеосигурени. Затова и децата не могат да тръгнат на учебно заведение, без да са им издадени здравно-профилактични карти. 

" Връзката по трасето сред Министерство на вътрешните работи и Агенцията по бежанците е скъсана. Информацията за преиздадените здравни карти се губи и Агенцията не заплаща дължимите здравни осигуровки. Затова резултатът е - " Лицето е отвън системата на здравното обезпечаване в Република България ", добави доктор Христов в предаването " Хоризонт за вас ". 

Той добави, че подобен е казусът и с възрастните украински бежанци.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР