Проблеми с топлоподаването в Украйна разпалиха обществения гняв в Киев

...
Проблеми с топлоподаването в Украйна разпалиха обществения гняв в Киев
Коментари Харесай

Протести в Украйна заради проблеми с парното

Проблеми с топлоподаването в Украйна разпалиха публичния яд в Киев и още няколко града, оповестяват медиите в Русия.

Жители на столицата блокираха пешеходна пътека, което докара до километрични тапи в центъра. Непрестанното в двете посоки секване на пешеходна пътека на бул. „ Леся Украинка “ в Киев от протестиращите провокира недоволството на автомобилистите.

Участниците в митинга упрекнаха министерството на районното развиване за неналичието на парно отопление в жилищата си. Въпреки минусовите температури без топлоподаване остават градовете Смела, Херсон и Кривой рог. Вчера жителите на 8-хилядния Смела затвориха изходите от града, а през днешния ден инициативна група отпътува за Киев с желанието да стачкува пред централата на „ Нафтогаз Украйна “, съобщи БНР.

Заради срутва на отоплителния сезон бяха затворени учебните заведения и детските градини и в града беше оповестено изключително състояние. Причина са трупаните с години задължения на локалните топлофикации към „ Нафтогаз Украйна “. Депутатът от Върховната Рада Евгений Мураев заяви, че още предходната година платените за отопление суми са били изнасяни в чужбина посредством незаконни схеми.

„ Вместо да намерят нарушителите и да ги накарат да компенсират нанесените вреди, управляващите и „ Нафтогаз “ взеха решение да спрат газа на тези обитаеми места “, написа Мураев на страницата си във Facebook.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР