Проблеми с програмното осигуряване са причина за спирането на телефонните

...
Проблеми с програмното осигуряване са причина за спирането на телефонните
Коментари Харесай

Телекомуникационно затъмнение. Телефонни услуги спряха за часове в Холандия

Проблеми с програмното обезпечаване са причина за прекъсването на телефонните услуги в Холандия, в това число и на незабавния номер 112 преди ден. В продължение на 4 часа бяха недостъпни единният номер за незабавна помощ, номерът на полицията, както и други номера на компании и общини.

Националният оператор Ка Пе Ен е първоизточникът на спирането, като са били наранени и други оператори. От компанията обясниха, че не става въпрос за хакерска офанзива. Операторът би трябвало да дава отговор пред министъра на правораздаването и сигурността за това по какъв начин се е стигнало до спирането, съобщи bTV.

Най-притеснително в тази ситуация е за какво не са се задействали аварийните системи на незабавния номер. По незнайни към този момент аргументи трите системи, които би трябвало да се включат при положение на повреда с главната, не са се задействали. 

По време на „ затъмнението ” спомагателни полицейски патрули са били изпратени по улиците из цялата страна. Също по този начин пожарни екипи са били разпръснати да оказват помощ на жители, в случай че е нужна такава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР