Проблеми с натрупани дългове от години най-вероятно са причината за

...
Проблеми с натрупани дългове от години най-вероятно са причината за
Коментари Харесай

Дълбоко пазени тайни и огромни дългове са причина за внезапната смърт на Пламен Минчев

Проблеми с насъбрани задължения от години най-вероятно са повода за инсулта, който покоси на място предприемача Пламен Минчев. Негови другари описаха по какъв начин предходните дни, той се оплаквал от непрекъснато високо кръвно и бил много замислен, тъй като не съумял нито да контракти следващи отсрочвания с кредиторите, нито да си подсигури нови заеми, твърди " Стандарт ".

За да разведри черните си мисли, решил да отиде да кара ски на Боровец. Но за жалост, горе, на пистата, умрял ненадейно.

Проблеми с парите Пламен Минчев има не от през вчерашния ден. Въпреки че бяха времена, когато той даже не успяваше да ги преброи. Шеметната му кариера стартира още преди началото на прехода, когато той заменя публицистиката с предприемачеството. Започна бизнеса си като вносител, само че по-късно завоюва доверието на колоса " ТетраПак " и опитва лично произвеждане на соковете BBB в София, както и на прясно мляко в Ботевград. 

В най-успешните си години Минчев бе измежду най-влиятелните частници, оглави за малко даже клуба на богатите - Възраждане. През деня посрещаше задокеански вложители, а вечер събираше в паметния си ресторант " Дали " плеяда от холивудски звезди, отпред с Жан Клод Ван Дам, които правеха първите си фотоси в " Бояна ". В свободното си време играеше тенис, само че и там съчетаваше работата с удоволствието, тъй като оглавяваше федерацията. Другата му пристрастеност бе подводният лов на риба, поради който обиколи света и си направи една от най-ценните сбирки на корали.

21 век обаче не беше от щастливите му. Финансово притиснат - продаде и марките, и завода. Но с парите по този начин и не съумя да си покрие отговорностите, без значение от многото скъпи каузи, които се водеха в чужбина. Последните години напълно изчезна от общественото пространство. Мнозина взеха решение, че прекарва времето си в чужбина – в къщата до Рим, само че се оказа, че именията в странство населяват единствено дамите му. Минчев отдавна живеел затворен в жилището си в кв. Изток и се опитвал да реши проблемите си в бизнеса.

Поговорката, че зад всеки съумял мъж стои една жена, на 100 % важи за Пламен Минчев. Ще го запомним като познавач на женската хубост, с помощта на който в България дефилираха супер известни манекенки и актриси, които след това украсяваха годишния календар на ВВВ - издирван не по-малко от този на " Пирели ". 

Безспорно най-голямото украшение в сбирката му от хубавици си остава първата му жена - звездата от " Седем часа разлика “ Евелина Борисова. В общественото пространство се завъртя историята на раздялата им поради негова невярност. След години обаче актрисата се изповяда, че съжалява за прочувствената си постъпка, тъй като духовната връзка в фамилията не трябва да се скапва поради едно кръшкане.

Малко хора обаче помнят " първия милион " на Пламен Минчев след прословутия декрет от соцвремето – 56. Те обаче са безапелационни, че той е нямало да успее без поддръжката на жена си. Тя давала концепциите, след това дружно ги осъществили.

Актрисата, която още ласкаво назовават " българската Мишел Пфайфър ", след време зарязва кариерата си, с цел да върти бизнеса му. Борисова бързо се трансформира в една от дамите с добър усет. Първа наложи в България най-модерните технологии и лечения за подмладяване и за малко време събра елитна клиентела в столицата. Дори съумя да стане извънреден представител за България на хитовото за Холивуд Хипокси.

Докато родителите вършат бизнес в България, дъщерята Антоанета приключва лицей в Америка. Но когато се завръща, заварва познатата до болежка за съвсем всяко наше семейство фамилна драма. Антоанета се отдава напълно на новата си работа, само че не след дълго схваща, че животът й не е в България. Заминава още веднъж в Америка, работи крепко и към този момент е при един от най-известните международни магове. Малко, по-късно, в фамилното жилище от положителното остаряло време, в Ню Йорк при нея отива и майка й.

В другия завършек на Америка – Маями, пък се радва на живота втората му брачна половинка – красивата рускиня. Краткият им любовен разказ сътвори щерка им, донесе доста придобивки за обилната русокоска, само че отвори не по-малко финансови пробойни в фамилния бюджет. Приятелите на Минчев я разказват с две думи- обичайна златотърсачка. Коя от двете съпруги ще наследи американските и италиански парцели и коя - задълженията, ще се разбере занапред.

Отсега обаче е ясно, че и двете летят към този момент за България, с цел да участват на погребението като авансово са отказали аутопсия. За страдание, никоя от тях към този момент не може да върне Пламен Минчев. Човекът, който живееше на кино. И умря там, където постоянно е желал да бъде в живота си, на върха.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР