Проблеми с машините има в три избирателни секции в Благоевград,

...
Проблеми с машините има в три избирателни секции в Благоевград,
Коментари Харесай

Проблеми с машините в 3 благоевградски секции, минаха на хартиени бюлетини

Проблеми с машините има в три изборни секции в Благоевград, заяви на конференция ръководителят на Общинската изборна комисия Мартин Бусаров. Върху лицевата страна на бюлетините, които се разпечатват след машинно гласоподаване, не се изписва резултат от гласуването.
 
Така гласоподавателят не може да види какъв избор е упражнил, разясни Бусаров. Той добави, че в тези секции все още гласуването се реализира единствено с хартиени бюлетини, само че няма скупчване или недоволни гласоподаватели.
 
Със същия проблем се сблъскаха в други две секции сутринта, само че след намесата на техници, бюлетините там към този момент отпечатват вота на гласоподавателя. Още при започване на изборния ден през днешния ден в две секции, в които бе планувано да се организира машинен и книжен избор, беше взето решение на ОИК за гласоподаване единствено с хартиени бюлетини. 
 
В ОИК е получен и сигнал за прекратено електроподаване в постройката на Пето приблизително учебно заведение " Георги Измирлиев ", където има СИК. Оказало се, че  има механически проблем, а личният състав, който дава отговор за поддръжката на постройката е извикан на място. През това време в петте секции там се гласоподава и на хартия, и с машини, тъй като устройствата имат аварийно зареждане.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР