Проблеми с движението по магистрала “Марица днес няма да има.

...
Проблеми с движението по магистрала “Марица днес няма да има.
Коментари Харесай

Голям протест в Свиленград

Проблеми с придвижването по автомагистрала “Марица ” през днешния ден няма да има. Това оповестиха уредниците на мирното гражданско неодобрение Николина Гьошева, Стефка Алексиева, Дора Иванова и Пламен Пейчев, които в четвъртък се срещнаха с шефа на ОДМВР старши комисар Ангел Цанков, след която дадоха и взаимни изказвания.
От там стана ясно, че протестиращите против неправдите в България няма да блокират през днешния ден Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

" Разграничаваме се от желанията за обсада. Искаме кротичък митинг. Не сме сложени лица и не поддържаме никоя партия. Обикновени хора сме. Не поддържаме вандали. Няма да отговорим на беззаконието, против което протестираме, с безвластие ", разяснява Николина Гьошева. " Искаме да покажем, че сме цивилизовани, а не като ръководещите ни към този момент 30 години. Полицията не е против нас. Полицаите също са хора, правят си работата и не желаем да се конфронтираме с тях ", добави Пламен Пейчев. И четиримата представители на недоволстващите благодариха на охранявалите ги служители на реда на огромния неделен митинг в Хасково. От тях получили цялостно подпомагане.
Днес протестиращите в Хасково ще се съберат пред постройката на комплекс " ХХІ век ". После ще създадат малко шествие по улиците и ще се насочат към пътния възел край с. Крепост. Там в 9.30 към тях ще се причислят колони от Димитровград и Кърджали. После протестиращите ще поемат по автомагистрала " Марица " към Харманли, откъдето също чакат поддръжка. Накрая всички ще се съберат на позволеното за митинг място в центъра на Свиленград. " След края му се връщаме назад. Няма да подкрепим блокиране на границата ", безапелационни са четиримата.
" Полицията ще следи за спазването на реда и закона. Ще спомагаме на спокойно протестиращите хора и за премахване на провокатори и подбудители към хулигански прояви ", сподели старши комисар Цанков. След протестиращите той организира среща с кметовете на Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР