Проблеми по пътя за Банско и Пампорово. Новият обилен сняг

...
Проблеми по пътя за Банско и Пампорово. Новият обилен сняг
Коментари Харесай

Проблеми по пътищата у нас заради обилния сняг

Проблеми по пътя за Банско и Пампорово. Новият изобилен сняг изнерви пътуващите към зимните ни курорти. Проходът Предела беше затворен за камиони, а десетки водачи попаднаха в тапи.

Обстановката остава тежка. През целия ден се образуваха дълги колони от транспортни средства. Снегорини се пробват да разчистят пътя. Има предизвестие за лавинна заплаха в Банско.
Нови предизвестия за рисково време Очакват се и поледици тук-там
Край Пампорово също се образуваха километрични тапи, а тежкият сняг повали дървета. В задръстването попадна и пътноподдържащата техника, което в допълнение усложни ситуацията.

Има голям брой сигнали за свлачища и паднали дървета. Имало е и пътни произшествия.

Заради снеговалежа бързо се повишават водите на реките Арда и Върбица.
Предупреждение за рисково време: Наблюдават се язовири Усложнена е ситуацията в Смолянско, остават терзания за повишаване равнищата на реките
Пътните служители на реда през днешния ден ревизираха всички водачи на коли за вериги. От Пътната организация са обезпечили спомагателни снегорини. Затворен е пътят Момчиловци-Лъки поради паднали дървета.

Екипи на пожарната са в подготвеност за създаване на насипи край язовирите. Този в Златоград прелива от през вчерашния ден. Затова е почнало следено изпускане на водата. Прелива и язовир „ Пловдивци”, само че няма заплаха за популацията, успокояват управляващите.

Отново влезе в действие възбраната за шофиране без вериги.

Има места край Доспат, където няма електрическа енергия. Има и обособени сигнали за наводнени къщи.

Снеговалежите и дъждовете ще продължат и през идващото денонощие. В събота предизвестията обаче са по-малко региони. За областите Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Благоевград има жълт код за нов сняг в планините и мощни дъждове в ниската част.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР