Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи

...
Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи
Коментари Харесай

Египетските власти с остра реакция срещу Apple заради по-скъп iPhone

Проблеми на пазара в Египет налегнаха Apple. Местните антимонополни органи упрекват производителя на iPhone в нарушение на законите в страната, вследствие на което флагманският артикул на компанията се продава по-скъпо, в сравнение с други пазари.

Apple подписва извънредни съглашения с дистрибутори, като не разрешава на локалните ритейлъри да купуват от други дистрибутори, което води до липса на конкуренция и повишение на цените. Така да вземем за пример, iPhone XS в базова версия коства съвсем 1983 $ в Египет, до момента в който в ОАЕ цената му е 1306 $, означават Bloomberg и TechNews.

„ Egyptian Competition Authority” (ECA), антимонополният орган на Египет, дава 60 дни на Apple да снеме рестриктивните мерки за водене на бизнес от своите сътрудници. Разпореждането идва след двегодишни изследвания на бизнеса на американската компания в страната.

От Apple към момента няма публични мнения по зародилия проблем. Ако компанията не се съобрази с разпореждането, ECA заплашва да заведе дело против купертинския колос.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР