Проблемът в Русия не е само в ръководството, но и

...
Проблемът в Русия не е само в ръководството, но и
Коментари Харесай

Маргарита Асенова: 50% от руснаците искат страната им да изгради нова империя

Проблемът в Русия не е единствено в управлението, само че и в това, че най-малко 50% от хората не престават да поддържат мнението, че Русия би трябвало да построи нова империя. Това сподели в предаването " Твоят ден " по Нова нюз политологът Маргарита Асенова, специалист във фондация „ Джеймстаун”.

„ Около 70% скочи рейтингът на Путин, незабавно откакто атакува Украйна. Това значи, че обществото към момента е настроено в поддръжка на Путин и неговите империалистични амбиции”, разяснява още Асенова.

„ Може да сме очевидци освен на провалена страна, каквато Русия към този момент е, само че и на страна, която стартира да се фрагментира”, разяснява политологът. „ Русия е голяма федерация, която се състои от доста разнообразни единици, които ще почнат да търсят своето самоуправление. Една естествена децентрализация може да се случи при демократично ръководство. Но освен това тоталитарно ръководство този развой може да докара до отделяна на части от съветската федерация”, добави Маргарита Асенова.

Относно поддръжката на Китай за Русия, тя изясни, че Пекин има своите дълготрайни цели, на които държи, и те нямат общо с изолиран от интернационалното общество сътрудник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР