Проблемът в прокуратурата е, че не е ефективна, когато се

...
Проблемът в прокуратурата е, че не е ефективна, когато се
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Прокуратурата е неефективна, когато разследва по високите етажи

Проблемът в прокуратурата е, че не е ефикасна, когато се води следствие по високите етажи на властта и не се стига до правосъден резултат. Това разяснява конституционния арбитър Янаки Стоилов пред Нова телевизия.

По думите му е мъчно да се реализира господство на правото и няма по какъв начин да се случи внезапно. Това зависило от Конституцията, от законите.

По отношение на гласуването на второ четене на Янаки Стоилов чака да види по какъв начин проектозаконът ще бъде признат и дали ще има оборване по него, преди да стигне до Конституционния съд.

Ясно е, че е имало опити за договаряне на правосъдната власт за тя да не бъде променяна, счита Стоилов. Според него Висш съдебен съвет би трябвало да се задейства, изключително след като има едни хора, които са работили общо поради общи ползи, а в този момент са едни против други. Дали обаче Висшия правосъден съвет може да извършва обективно своята роля, чуди се Стоилов. Той е уверен и че делата на трупчета е можело да бъдат решени още преди доста години.

Конституционният арбитър разяснява и от ГЕРБ. Еднакво неверни са и двете крайности в сходен случай- националният представител да си даде имунитета непринудено или пък да има отпор, счита Стоилов.
 Пиратки и драма с детайли на фарс в правосъдната система вижда Янаки Стоилов
Пиратки и драма с детайли на фарс в правосъдната система вижда Янаки Стоилов

Важно е какво ще роди обединението на ПП/ДБ и ГЕРБ след 9 месеца, счита още той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР