Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица,

...
Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица,
Коментари Харесай

Дечо Дечев: Проблемът на НЗОК са едни хорица в сянка, които дърпат конците

Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица, които се въртят тук-там, които не са забележими за обществото, само че дърпат конците на касата. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” на bTV новият шеф на касата доктор Дечо Дечев.

Той беше определен в петък – 20 юли, съвсем единомислещо от Народното събрание за началник на Здравната каса. До избора на нов шеф на касата се стигна, откакто Народното събрание освободи предварително доктор Камен Плочев от поста. Дечев ще довърши мандата на Плочев до 12 март 2020 година

Дечо Дечев сподели, че знае кои са тези хора, които желаят да дърпат конците. Не сподели имена, само че посочи, че те са част от системата на Здравната каса. Има доста ползи в системата – тези лобита са вкарали хора, които въздействат, разяснява още Дечев.

Не съм от хората, които разрешават да им диктуват решения, предизвести новият шеф на Здравната каса.

Той посочи, че е приел да оглави Здравната къса, макар че новият пост не е по-добре заплатен нито му носи повече преимущества от директорския пост в болница „ Св. Иван Рилски”, точно, тъй като има доста проблеми за решение и счита, че може да се оправи.

Приех, тъй като мисля, че обстановката по-тежка не може да стане, добави Дечев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР