Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица,

...
Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица,
Коментари Харесай

Дечо Дечев разкри неподозирани проблеми на Здравната каса, създавани от "едни хорица"

Проблемът в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) идва от едни хорица, които се въртят тук-там, които не са забележими за обществото, само че дърпат конците на касата. Това разгласи новоизбраният шеф на НЗОК доктор Дечо Дечев пред bTV. В петък Народното събрание го поддържа за поста, а до избора му се стигна след предварителното освобождение на Камен Плочев. Дечев ще довърши мандата на Плочев до 12 март 2020 година

Той изясни, че знае кои са тези хора, които желаят да дърпат конците, не ги назова по име, само че посочи, че те са част от системата на Здравната каса.
Той означи, че има мощно болнично лоби, огромни корпоративни играчи, които за сметка на държавните и общински лечебни заведения прокарват политика, която е напълно в тяхна изгода, която е във връзка с така наречен предели.
" Има доста ползи в системата – тези лобита са вкарали хора, които въздействат ", разгласи Дечев.
" Не съм от хората, които разрешават да им диктуват решения”, предизвести новият шеф на Здравната каса.
Той посочи, че е приел да оглави Здравната къса, макар че новият пост не е по-добре заплатен, нито му носи повече преимущества от директорския пост в болница " Св. Иван Рилски” точно, тъй като има доста проблеми за решение и счита, че може да се оправи.
" Приех, тъй като мисля, че обстановката по-тежка не може да стане ", добави Дечев.
" Народното събрание ме поддържа, това е поддръжка не толкоз към моята личност, а политическата класа е схванала, че проблемите в бранша са доста съществени и тежки и трябват промени.
Длъжността би трябвало да бъде професионална, на длъжността шеф на НЗОК би трябвало да бъде специалист. Дойде времето, в което политиците схванаха, че са били на неправилен път, като са мислили, че длъжността шеф на НЗОК би трябвало да е политическа”, добави новият началник на Касата.
" Всеки бюджет би трябвало да има адекватност на дейностите, заложени за избран интервал от време. Предлага се коренна смяна в активността на НЗОК, би трябвало да се работи по успеваемост, резултатност и надзор ", посочи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР