Проблемът в България с инфраструктурата не е толкова финансирането, колкото

...
Проблемът в България с инфраструктурата не е толкова финансирането, колкото
Коментари Харесай

Шишков: Проблемът с инфраструктурата не е толкова финансирането, колкото липсата на проекти

„ Проблемът в България с инфраструктурата не е толкоз финансирането, колкото неналичието на планове, което беше до преди 7-8 месеца. Бяхме заварили спрени процедури за развиване на част от автомагистралите за инфраструктурни планове в България. Вече сме пуснали освен част от Автомагистрала „ Европа ” – правата до Калотина. Имаше проблеми от страна на строителя, на страната, на планиране и препроектиране, на одобрение на Подробни устройствени проекти в този сектор. Първият Подробен устройствен план за този сектор е утвърден 2014 година ”.

Това съобщи районният министър Иван Шишков по NOVA NEWS.

Той е оптимист, че даже да не бъде признат бюджет, страната ще откри метод да влага във всички значими инфраструктурни обекти.

Друга стартирана автомагистрала е Русе-Бяла. Тя е оповестена за народен обект, през септември има подготвеност да стартира строителство, което ще продължи 3-4 години, посочи Шишков.

" Имаме потребност от съществени пари за ремонта на съществуващите автомагистрали. Част от Автомагистрала „ Тракия ” стартира да добива типа на пътя „ Чирпан – Стара Загора ”, разясни Шишков. По думите му една автомагистрала вместо да се ремонтира на 12-ата година, стартира да се ремонтира на 7-ма, осма година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР