Проблемът със защитата на свидетелите е, че законът е писан

...
Проблемът със защитата на свидетелите е, че законът е писан
Коментари Харесай

Гешев за закона за Бюрото по защита - писан на коляно, а се оказал най-важният в държавата

Проблемът със отбраната на очевидците е, че законът е писан на коляно, с бързане. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка решението на 46-ото Народно събрание в последния ден от съществуването си, оповестява Българска национална телевизия.

По негови думи този закон, дружно със закона за бюджета, е най-важният закон в страната. Защото по този начин се оказва - в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по отбрана от една конструкция в друга, означи той.

Според него има риск за отбраната на очевидците против мафията .

Гешев напомни, че в Народното събрание е декларирал, че отговорността няма да се носи от прокуратурата . " Отговорността от момента, в който влезе законът, е в изпълнителната власт, в лицето на министъра на правораздаването. Аз съм привикнал от 1994 година под промяна да се схваща заличаване на работещи структури. Това не е вест за мен ", разяснява той.
 Гешев го пазят от три места, от какво се опасява, пита Рашков
Гешев го пазят от три места, от какво се опасява, пита Рашков

Дори би било добре Иван Гешев да бъде основателят на такава смяна

Относно вчерашното, че основният прокурор е иззел остаряло следствие против някогашен министър на ГЕРБ, Гешев съобщи, че почита българските институции.

Той разясни, че заобикаля да разяснява, тъй като войната в българските институции нормално я заплащат българските жители с цената на взрив на престъпността.

Както на всички стана известно, нормално нищо, което споделя господин Рашков, не е правилно, посочи обвинител номер едно.
 С възмущението на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бюрото по отбрана дефинитивно бе преместено към Министерство на правосъдието
С възмущението на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бюрото по отбрана дефинитивно бе преместено към Министерство на правосъдието

В полемиката народните представители от Българска социалистическа партия не взеха отношение

Той бе безапелационен, че не се интересува какво ще се случи с защитата му , откакто беше признат

Според него, в случай че се окаже, че ще се одобряват закони против прокуратурата и против него самия, това би било доста тъжно за господство на правото , за демократичните полезности и за държавността в България.

Изявлението си Гешев направи на площад " Бански " в София, където участва на откриването на бюст-паметника на американския президент Удроу Уилсън, именуван още " Спасителят на България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР