Проблемът със замърсяването на природата и реален и през последните

...
Проблемът със замърсяването на природата и реален и през последните
Коментари Харесай

Книги за смет, рециклирането на пластмаса и седмото издание на инициативата

Проблемът със замърсяването на природата и действителен и през последните години за него се приказва все по-усилено. Целта е колкото се може повече хора да проумеят, че планетата е една и в случай че я заринем с отпадъци, пликчета и шишета не ни чака нищо хубаво.

Ето за какво за седма поредна година ще се организира самодейността " Книги за боклук ". Това, което би трябвало да създадем, е да върнем пластмасови боклуци, а в подмяна ще получим книга по желание. Регламентът гласи, че пластмасовите боклуци би трябвало да са един или повече кг и да бъдат годни за преработване.

Освен книги, участниците ще получат и ваучери за понижения от сътрудниците на самодейността. " Книги за боклук " ще се организира още веднъж в пет града на 11 и 12 май сред 10 и 13 ч.

Локациите този път ще бъдат София (паркинг на Kaufland Младост и паркинг на Kaufland Крива река), Пловдив (пред Общината и на паркинга на Kaufland в Тракия), Бургас (Пред Пантеона и на паркинга на Kaufland), Варна (Mall Велико Търново и паркинг на Kaufland) и Стара Загора (паркинг на Kaufland).

Важно е да знаем, че пластмасовите боклуци, които решим да занесем, би трябвало да са почистени от наличие и смачкани, с цел да заемат по-малко място. Няма да бъдат одобрявани блистери от медикаменти, пластмасови туби от масла, домашен електроуреди и авточасти.

" Книги за боклук " е на 11 и 12 май сред 10 и 13 ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР