Проблемът със замърсяването на околната среда се разраства все повече.

...
Проблемът със замърсяването на околната среда се разраства все повече.
Коментари Харесай

Мъж почиства доброволно поречието на река в Унгария

Проблемът със замърсяването на околната среда се разраства от ден на ден. Това демонстрира самодейността на един маджарин, който се е заел персонално да почисти реката, до която е живял като дете.

Бенце Порди помни Тиса от летата, които в детството си е прекарвал край нея. Когато се връща тук в огромна акция за разчистване, той не може да познае тогавашната река. От водата са извадени цели хладилници, елементи от коли и други неща, довлечени от някъде по течението.
Бенце Порди: Бях покъртен, когато видях какъв брой доста боклуци има. Не успяхме да съберем всичко и аз взех решение да се върна и да продължа.
32-годишният Бенце е бил сервитьор в Букурещ. Той напуща работа и отива да живее в каравана в градче край Тиса. От три месеца той излиза всеки ден със своята моторница и събира пластмасови бутилки. Вече е напълнил над 460 огромни торби за боклук. На места са се образували цели островчета от боклуци, обрасли с растителност.
Бенце Порди: Това продължава нататък и под зеленината има отпадъци.
Останал без прехранване, Бенце събира средства за активността си с акция в обществените медии. Според него опазването на околната среда се подценява на всички места по света.
Бенце Порди - финален: Ние вървим към бездна с огромна скорост. Мислим, че може да се отделим от природата и че дейностите ни са без последствия. Икономическите ползи са по-важни от това да сложим ред в средата, която обитаваме.
Грижите за средата са прекомерно малко, счита младият мъж. Но се старае да бъде оптимист и е решен да продължи задачата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР