Проблемът със свръхзадължеността е проблем не само на обществото, но

...
Проблемът със свръхзадължеността е проблем не само на обществото, но
Коментари Харесай

Мая Манолова обясни защо иска закон за личния фалит

Проблемът със свръхзадължеността е проблем освен на обществото, само че и на кредиторите, които не могат да си съберат парите. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова в утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на изкания от нея закон за персоналния банкрут.

" Бързите заеми бутат хората в сивия бранш или в миграцията. И в този момент младите и смелите хора, които са пробвали със личен бизнес и са се провалили, нямат втори късмет. Българското законодателство трансформира българските жители в най-беззащитните лица С невъзможността за погашение на заемите младежите губят своята вероятност. Законодателството пази монополистите и компаниите за бързи заеми. Банките и компаниите имат втори късмет, единствено жителите нямат ", сподели още тя.

" Може ли да има финансово постоянна страна, в случай че няма финансово постоянни жители ", попита Манолова. " Искаме хората да имат право да афишират частен банкрут. Над 82 % от жителите чакат подобен закон. Законът за частния банкрут циркулира в Народно събрание от повече от 5 години ", разяснява омбудсманът.

" Пълно безсрамие е, все пак, което се случва по Черноморието, да се упрекват къмпингуващите в съсипване на плажовете. Винаги може да има правила за дивото къмпингуване, без да има крайни рестрикции ", приключи Мая Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР