„Проблемът със спасяването на давещите се е в ръцете на

„Проблемът със спасяването на давещите се е в ръцете на ...

Слави даде 100 000 лв. на Александровска болница.


„Проблемът със спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се”, цитира безсмъртният Остап Бендер Слави Трифонов и коментира: „Попаднали сме в блато и сами трябва да се спасим”. Той обяви, че дарява на 35 медицински сестри и санитари в Александровска болница 100 хиляди лева от собствените си спестявания и призова политическите партии, премиера, президента и всички останали важни политически фигури да го последват.

„Аз правя каквото мога, вие правите, каквото можете, нека сега и те направят”, каза Трифонов в лаконично изявление, продължило едва три минути и предавано във фейсбук и телевизия 7/8. Той не спомена лекарите в лечебното заведение, но уточни, че сестрите и санитарите са в първия ред на борбата с коронавируса и заслужават подкрепа.

Не стана ясно защо Трифонов се е спрял точно на Александровска болница, но припомняме, че преди ден тя отказа дарение, предложено срещу изпълнението на определени условия. Шефът на компанията Walltopia предложи на болницата финансиране в размер на 222 000 лева, но ако се гарантира лечение с предимство за служителите на фирмата в случай на нужда. Думите му завършиха с националния химн в изпълнение на Слави и „Ку-ку бенд”, а програмата на телевизия 7/8 продължи с патриотични песни.

снимка:телевизия 7/8

Източник: hotnews.bg