Проблемът със сградния фонд Английската езикова гимназия Гео Милев в

...
Проблемът със сградния фонд Английската езикова гимназия Гео Милев в
Коментари Харесай

Община Бургас оставя училищни директори да се разбират помежду си за сгради

Проблемът със сградния фонд Английската езикова гимназия " Гео Милев " в Бургас не може да се реши напълно на равнище Община Бургас. Това стана ясно от отговора на заместник-кмета по просвета и обучение на Община Бургас госпожа Йорданка Ананиева на въпрос на news.bg .

Наскоро news.bg описа на своите читатели за казуса със сградния фонд на Английската езикова гимназия " Гео Милев " в Бургас .
Към момента учебното заведение дели една постройка с Немската езикова гимназия " Гьоте ".
В двете учебни заведения се образоват общо към 1 800 възпитаници в 60 паралелки.

На 27 септември представителите на АЕГ " Гео Милев " са изпратили писмена молба до кмета на община Бургас Димитър Николов. От гимназията се обръщат към градоначалника с молбата да се потърси решение допустимо най-скоро, тъй че учениците и учителите да получат изискванията и работната среда, която заслужават.

 Бургаската британска гимназия има потребност от нова постройка
Бургаската британска гимназия има потребност от нова постройка

1 800 възпитаници в 60 паралелки от 2 гимназии разделят една постройка

В средата на месец октомври news.bg се свърза и насочи няколко въпроса по тематиката до заместник-кмета на общината по образованието госпожа Йорданка Ананиева.

По думите на зам.-кмета в общината са подадени две писма - едно от АЕГ " Гео Милев " и едно от НЕГ " Гьоте ".
И двете писма приканват локалната администрация да се ангажира с казуса със сградния фонд и двете огромни учебни заведения да бъдат разграничени в разнообразни здания.

Ананиева изяснява, че общината към този момент се е заела с казуса - взаимно с Регионалния инспекторат по обучение (РИО) в регионалния град са разпознати 2 учебни заведения, намиращи се наоколо до гимназиите. Сградите на тези учебни заведения биха могли да удовлетворят условията на Английската гимназия за независим сграден фонд, се показва в отговора.

Става въпрос за СУ " Йордан Йовков " и СУ " Добри Чинтулов " в ж.к. " Изгрев ".

" И в двете учебни заведения общият брой възпитаници е в пъти по-малък от тези в профилираната гимназия ", показва зам.-кметът.

Става ясно и че РИО - Бургас и синдикати към този момент са провели срещи с всички заинтригувани страни, за усъвършенстване на мрежата и сградния фонд.

" Община Бургас е подготвена да поеме ремонтните действия, в случай че се постановат, както и логистиката при вероятно пренасяне. Основното обаче е да се реализира консенсус сред четирите учебни заведения. Колкото по-бързо те се договорят и реализиран единодушие по какъв начин да се разпределят в образователните здания, толкоз по-бързо ще бъде решен въпросът ", написа Ананиева, допълвайки, че до тогава Община Бургас няма по какъв начин да подхваща съответни ограничения по въпроса.

Следва шефовете на образователните заведения да стигнат до консенсус, което обаче може освен да отнеме много повече време от периода, в който представителите на АЕГ " Гео Милев " молиха да се откри решение на въпроса, а и въобще да не се случи, защото учебни шефове могат и да не се съгласят на някаква замяна.

Въпреки известната неизясненост, зам.-кметът госпожа Ананиева акцентира в отговора си, че по тематиката " не би трябвало да се основава ненужно напрежение и да се предизвикват неудобства и напрежение в просветителния развой, тъй като това ще има отрицателни последствия както върху възпитаници, по този начин и върху преподаватели ".

News.bg ще продължава да следи тематиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР