Проблемът със съхраняване на личните данни придобива сериозни размери, след

...
Проблемът със съхраняване на личните данни придобива сериозни размери, след
Коментари Харесай

Как автомобилите крадат лични данни на собствениците си

Проблемът със запазване на персоналните данни придобива съществени размери, откакто се оказа, че е и новите коли могат да опишат детайлности за своя притежател на всеки искащ. А производителите безусловно колекционират сведения за своите клиенти, оповестява Washington Post.
Съвременните коли са се трансформирали в " смарт телефони на колела ", защото техните мултимедийни системи по нищо не отстъпват на по-опростените компютри. Това се отнася най-много за Съединени американски щати, където множеството коли са с непрекъснат достъп до интернет и това дава опция за шерване на лични данни с производителя.
Как тъкмо става това, потвърждава опит на Washington Post. Пред очите на публицисти от изданието правосъден специалист, който проверява произшествия, съумява да проникне в мултимедийната система на Chevrolet Volt и да получи достъп до персоналните данни на притежателя на колата. Той научава освен къде и по кое време е бил водачът, само че и на кого се е обаждал по телефона.
Нещо повече, специалистът има достъп до персонални фотоси на притежателя на колата, както и сведения за транзакции на покупки, които е направил стопанина на транспортното средство. При това всичката тази информация се съдържа в мултимедиен блок, който се е продавал в eBay за 375 $. Журналистите просто са купили устройството и са го дали на човек, който да проникне в него.
И в случай че в тази ситуация е нужно специалистът да има достъп до мултимедийната система, става известно, че тя може да бъде взломена даже от разстояние. В случая трябват по-добри компютърни умения, само че като цяло отбраната на системата не е проблем за всеки хакер. Освен това, достъп до персоналните данни на притежателя има и производителят на автомобила.
Електронните блокове на транспортното средство могат да генерират до 25 гигабайта данни в час. Отчитайки характера на тези сведения, които могат да бъдат строго персонални, специалистите предлагат преди продажба или преотстъпване на автомобила цялата налична памет да бъде изтривана. Това се отнася и за функционалността за следене на местоположението на колата, която е публикувана необятно.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР